PSD si-a ales noua conducere in cadrul unui Congres extraordinar. Rezultatele, anuntate intr-o sala aproape goala. Lista completa

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 10, 2018 18:05

PSD si-a ales noua conducere in cadrul unui Congres extraordinar. Rezultatele, anuntate intr-o sala aproape goala. Lista completa

Partidul Social Democrat (PSD) și-a ales, sambata, în cadrul unui Congres extraordinar, noua conducere: presedintele executiv, secretarul general și 16 vicepresedinți regionali.  Nu s-a înregistrat nicio surpriză, cei 16 vicepreședinți din regiuni, câte un bărbat și o femeie, sunt cei care trebuiau să iasă, iar numarul 2 în partid devine premierul Viorica Dăncilă, care a fost aleasă președinte executiv. Marian Neacşu a fost ales secretar general. Pentru funcția de președinte executiv, Viorica Dancilă i-a avut contracandidați pe Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu, însă aceștia s-au retras din cursă înainte de vot, acuzând faptul că nu au fost lăsați să vorbească pe scenă.

Rezultatele alegerilor din PSD au fost anuntate sambata seara intr-o sala aproape goala, in care nu se mai aflau decat castigatorii, cativa apropiati ai lui Liviu Dragnea, echipajul SMURD care a asigurat asistenta medicala si jurnalistii.

Va prezentam mai jos lista completă a noii conduceri a PSD:

Președinte executiv: Viorica Dăncilă
Secretar general: Marian Neacșu
Regiunea Bucureşti-Ilfov: Gabriela Firea şi Robert Negoiţă
Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea): Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu
Regiunea Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman): Carmen Dan și Adrian Ţuţuianu
Regiunea de Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Tulcea): Mirela Furtună şi Marian Oprişan
Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoşani, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava): Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase
Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj): Doina Pană şi Gabriel Zetea
Regiunea Vest (Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş): Natalia Intotero şi Mihai Fifor
Regiunea Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu): Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif

STIRE INITIALA – Social-democratii din toata tara participa, sambata, la Congresul extraordinar al PSD, organizat la Sala Palatului din Bucuresti si convocat de Liviu Dragnea pentru a numi in functiile cheie din esalonul doi al partidului oameni de incredere. Peste 4.000 de delegati participa la Sala Palatului, la Congresul extraordinar al PSD, unde vor alege noul presedinte executiv, noul secretar general si noii vicepreşedinţi. Presedinţia executiva a PSD va fi disputata de prim-ministrul Viorica Dancila, Nicolae Banicioiu si Ecaterina Andronescu, primul candidat fiind sustinut de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Functia de presedinte nu este in niciun fel pusa in discutie, desi demersul a pornit initial de la ideea ca Liviu Dragnea sa ia astfel pulsul partidului si sa verifice nivelul increderii de care se bucura la “firul ierbii”.

Comitetul Executiv al PSD a stabilit, vineri, ca pot candida astazi la congres chiar si cei care n-au depus dosare complete, Liviu Dragnea vrand astfel sa le inchida gura nemultumitilor.

Au ajuns si numele grele ale partidului, printre care premierul Viorica Dancila, Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb (ministrul Fondurilor Europene), Corina Cretu (comisar european). La Congresul PSD este prezent si Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, va fi inlaturat din functie, dupa scrisoarea critica adresata conducerii, Liviu Dragnea i-a dat asigurari insa ca va primi la schimb pozitia de presedinte al Consiliului National al PSD.

Fotoliul lasat liber este disputat de Viorica Dancila, Nicolae Banicioiu si Ecaterina Andronescu, premierul avand prima sansa datorita sustinerii acordate de Dragnea.

Marian Neacsu, actualul secretar general, isi va disputa pozitia in partid cu Codrin Stefanescu, iar in cursa pentru cele 16 locuri de vicepresedinte s-au inscris mai multi lideri locali, cunoscuti sau necunoscuti publicului larg.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.