Consultari intre Iohannis si partide pe tema Strategiei de Aparare

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 7, 2015 21:07

Consultari intre Iohannis si partide pe tema Strategiei de Aparare

Presedintele Klaus Iohannis va avea, luni, consultari privind Strategia Nationala de Aparare cu liderii partidelor parlamentare. Iohannis va discuta cu liderii formatiunilor si partidelor parlamentare despre Strategia Nationala de Aparare. Consultarile vor avea loc la ora 18:00 la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunt facut de Administratia Prezidentiala.

Klaus Iohannis a declarat saptamana trecuta ca la discutiile de luni cu partidele se va aborda si subiectul Victor Ponta, in cazul caruia DNA a cerut Camerei Deputatilor inceperea urmaririi penale. In acest context, presedintele Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta.

Pe 9 februarie, presedintele Klaus Iohannis a anuntat in plenul legislativului ca in decursul acestei sesiuni parlamentare va prezenta Parlamentului Strategia Nationala de Aparare.

“Respectul fata de institutia Parlamentului se exprima si in indeplinirea obligatiilor care imi revin in calitate de presedinte. In decursul acestei sesiuni voi prezenta Parlamentului strategia nationala de aparare in conformitate cu Legea fundamentala”, declara Klaus Iohannis, la Parlament.

Pe 17 februarie, seful statului a initiat procesul de consultari interinstitutionale pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare, de care se ocupau fostul consilier prezidential George Scutaru si consilierul de stat Sebastian Huluban. Ulterior, atributiile au fost preluate de consilierul prezidential Ion Oprisor.

Pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare au fost consultate comisiile de aparare ale Parlamentului, reprezentanti ai societatii civile, ai mediului academic, ai institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale.

Strategia Nationala de Aparare trebuie inaintata Parlamentului in termen de sase luni de la investirea in functie a presedintelui, care a avut loc pe 21 decembrie 2014.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.