Cristian Parvulescu: Se anunta o coabitare dificila. Dragnea si-ar putea subrezi pozitia de lider al PSD

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 28, 2016 01:09

Cristian Parvulescu: Se anunta o coabitare dificila. Dragnea si-ar putea subrezi pozitia de lider al PSD

Politologul Cristian Pirvulescu a comentat refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a o numi pe Sevil Shhaideh in functia de premier. Acesta a declarat ca nu exista niciun fel de argument constitutional care sa ceara presedintelui sa identifice motivul” si considera ca, intr-o anumita masura, propunerea lui Sevil Shhaideh a fost contrara campaniei PSD.

Cristian Parvulescu este de parere ca tensiunea initiala a relatiilor dintre presedinte si partidul care a castigat alegerile, ilustrata si de refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta propunerea de premier a social-democratilor, anunta o “coabitare dura”.

“Comentariile negative s-au acumulat, starea de spirit a unei parti a opiniei publice s-a modificat, in sensul in care de la surpriza initiala s-a ajuns la un refuz si presedintele a anuntat scurt si simplu ca nu ia in considerare aceasta propunere, cerand PSD si ALDE o alta propunere”, a declarat politologul.

Cristian Pirvulescu considera ca propunerea lui Sevil Shhaideh in functia de premier a fost una “riscanta”, care ar putea subrezi pozitia de lider al PSD a lui Liviu Dragnea.

Vezi si: Cristian Tudor Popescu: Armele presedintelui Iohannis duc spre alegeri anticipate, iar cele ale lui Dragnea si PSD – ALDE catre suspendarea presedintelui

Dragnea il ameninta pe presedintele Iohannis cu suspendarea: Daca vom considera ca e bine pentru tara sa il suspendam, n-o sa am nicio ezitare

“Aici apare o mica tensiune. Liviu Dragnea a afirmat ca, daca aceasta propunere nu este acceptata, va merge mai departe si daca va continua pe aceasta linie este in conflict cu o parte a opiniei publice. A fost o propunere foarte riscanta pe care a incercat-o Liviu Dragnea, care si-ar putea subrezi (…) pozitia de lider al PSD”, a afirmat politologul.

“Procedura pe care a folosit-o pentru numirea doamnei Sevil Shhaideh este una atipica, care a primit un vot in alb. Cu siguranta, multi din PSD au fost surprinsi. Si nu trebuie nicio clipa sa uitam campania pe care o buna parte a PSD a facut-o impotriva strainilor, o campanie centrata pe identitatea nationala si religioasa. Or, aceasta campanie nu are nimic in comun cu propunerea PSD, care era interesanta, parea sa fie o propunere in consonanta cu social-democratia, dar profilul doamnei Sevil Shhaideh (…) nu era al unui lider cu experienta”, a adaugat Cristian Pirvulescu.

Pirvulescu a afirmat ca “nu exista niciun fel de argument constitutional care sa ceara presedintelui sa identifice motivul” pentru care a refuzat-o pe Sevil Shhaideh.

Cristian Pirvulescu mai afirma ca declaratia scurta a presedintelui “este si un raspuns la formula foarte apasata prin care Liviu Dragnea a anuntat ca va recurge la Curtea Constitutionala si eventual la procedurile de suspendare”.

“Aceasta tensiune initiala a relatiilor dintre presedinte si partidul care a castigat alegerile anunta o coabitare dura, o coabitare dificila. Propunerea PSD a fost o propunere surpinzatoare si nu bine primita de o parte a opiniei publice, mai ales a celei care era apropiata de campania, de viziunea PSD”, a mai afirmat Cristian Pirvulescu.

Vezi si: Klaus Iohannis a respins propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie premier si asteapta o noua nominalizare

Raluca Turcan, PNL: Viitorul Guvern trebuie ferit de orice vulnerabilitati. Romania nu trebuie sa dea semnale confuze sau contradictorii

Basescu, dupa respingerea propunerii de premier: Trebuie scos din calcul orice element care ar viza suspendarea presedintelui

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.