Cum a ajuns un senegalez regele baghetelor frantuzesti de la Paris si furnizorul Palatului Elysee

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 30, 2015 14:48

Cum a ajuns un senegalez regele baghetelor frantuzesti de la Paris si furnizorul Palatului Elysee

Un senegalez a devenit regele baghetelor frantuzesti chiar de la Paris. Djibril Bodian, nascut in Senegal, a castigat premiul pentru cea mai buna bagheta in cadrul unui concurs organizat in luna martie la Paris. Considerat un adevarat brutar-artizan, Djibril a primit aceasta distinctie pentru a doua oara. 

La cinci ani dupa primul sau titlu, Djibril Bodian a castigat din nou prestigiosul premiu Grand Baguette, concurs in care s-a dus o lupta acerba. Bagheta lui Djibril Bodian a fost desemnata cea mai buna din Paris.

“Prima data cand am castigat am crezut ca putea fi o intamplare. Dar prin munca vine si rasplata. Am perseverat pentru a-mi incerca din nou norocul. Este un bucurie imensa”, a spus senegalezul, contactat de MetroNews dupa anuntarea rezultatelor.

In afara de celebritate, Djibril Bodian a castigat si suma de 4.000 euro si onoarea de a fi timp de un an furnizorul oficial al Palatului Elysee.

Djibril Bodian va furniza baghetele sale Palatului Elysee in fiecare dimineata, timp de un an. O ceremonie de premiere va avea loc in cadrul Festivalului de Paine care se va desfasura la Notre-Dame pe 17 mai 2015.

Talentatul brutar senegalez lucreaza la Le Grenier à Pain Abbesses din martie 2004, unde a inceput ca ucenic. Acum detine functia de manager. Conform Le Parisien , dupa premiul castigat in 2010, cifra de afaceri a brutariei la care lucreaza s-a majorat cu 30%.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.