De ce premierul Dancila nu-l da afara pe Darius Valcov din functia de consilier de stat

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 12, 2018 14:02

De ce premierul Dancila nu-l da afara pe Darius Valcov din functia de consilier de stat

Premierul Viorica Dancila a declarat, luni, ca nu ii va cere demisia consilierului de stat Darius Valcov, condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare cu executare. Dancila sustine ca Valcov beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, in consecinta asteapta sa fie pronuntata o decizie definitiva.

Dragos Valcov, condamnat in prima instanta la opt ani cu executare, este „un membru al echipei, care trece printr-un moment dificil” si beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, a spus Viorica Dancila.

„Nu am abandonat niciodata un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. (…) Fiecare dintre cetatenii acestei tari are dreptul la o prezumtie de nevinovatie pana la o hotarare definitiva. (…) Avem o directiva europeana care sustine prezumtia de nevinovatie”, a declarat prim-ministrul Viorica Dancila, luni, inainte de Biroul Permanent National al PSD.

Darius Valcov, condamnat in prima instanta la opt ani de inchisoare cu executare, este, din 30 ianuarie 2018, consilier al prim-ministrului Viorica Dancila. ICCJ l-a gasit vinovat pe Darius Valcov pentru trei infractiuni de coruptie si l-a condamnat la patru ani pentru trafic de influenta, sase ani pentru spalarea banilor si doi ani pentru efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia de ministru. Pedepsele au fost contopite si s-a dat un spor, astfel s-a ajuns la opt ani de inchisoare.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.