Doi bebelusi au murit la Maternitatea Cuza Voda din Iasi din cauza unei infectii intraspitalicesti cu Klebsiella

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 30, 2017 11:42

Doi bebelusi au murit la Maternitatea Cuza Voda din Iasi din cauza unei infectii intraspitalicesti cu Klebsiella

Doi bebelusi au murit in Maternitatea Cuza Voda din Iasi, se pare ca din cauza infectiei intraspitalicesti cu Klebsiella. Bebelusii erau internati la Terapie Intensiva. Directia de Sanatate Publica Iasi a inceput o ancheta.

Prof. dr. Maria Stamatin, care coordoneaza Centrul de Terapie Intensiva Neonatala a maternitatii din Iasi, sustine ca, cel mai probabil, bacteria cu care au fost infectati bebelusii – bacilul Klebsiella – a fost adusa de apartinatori, adica de parinti.

Cei doi bebelusi erau nascuti prematur si au murit in incubatoarele maternitatii Cuza Voda. Sectia de neonatologie Cuza Voda din Iasi este cea mai mare din zona Moldovei, aici fiind adusi toti copiii nascuti prematur din judetele Moldovei. De precizat ca sectia este echipata corespunzator.

Ancheta este intr-o faza preliminara, pana acum au fost prelevate probe de la cadrele medicale si de la asistente. Cadrele sanitare sunt sfatuite de cei de la DSP sa nu uite sa-si schimbe manusile, fiind instituita si carantina.

Clepsyella este una dintre cele mai periculoase infectii intraspitalicesti. Un reprezentant al maternitatii va oferi informatii in perioada urmatoare.

Directia de Sanatate Publica Iasi a demarat o ancheta la maternitate dupa moartea celor doi nou-nascuti, iar o sesizare a fost depusa si la Politie.

“A fost o infectie asociata asistentei medicale. E clara treaba acolo. E Klebisella preumoni. Au fost patru copii infectati, dintre care doi au decedat. Am inceput o ancheta chiar din ziua in care am fost anuntati de spital. Am efectuat un control medico sanitar. Intr-adevar, acolo este o problema din cauza supraaglomerarii, pentru ca sunt primiti copiii prematuri din toata regiunea. Tinand cont ca sectia de Terapie Intensiva Neonatologie 2 are aprobat un numar de 25 de paturi, uneori exista si 30 de paturi si chiar mai mult pentru ca deserveste intreaga zona a Moldovei si sectia este in permanenta supraaglomerata. In perioada iulie-noiembrie 2017 au fost asistati 318 nou-nascuti. Rata de mortalitate a fost cea mai mica pe tara”, a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iasi.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.