DOSARUL COLECTIV. Cristian Piedone a fost condamnat la 8 ani si jumatate de inchisoare cu executare, iar patronii clubului au primit cate 11 ani si 8 luni

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 16, 2019 15:09

DOSARUL COLECTIV. Cristian Piedone a fost condamnat la 8 ani si jumatate de inchisoare cu executare, iar patronii clubului au primit cate 11 ani si 8 luni

DOSARUL COLECTIV. Au fost date primele sentinte in cazul tragediei Colectiv care a dus la moartea a 65 de persoane. Tribunalul Bucuresti a decis, luni, ca fostul primar Cristian Piedone sa primeasca o condamnare la opt ani si jumatate de inchisoare cu executare, iar in cazul celor trei patroni ai clubului a dispus cate 11 ani si 8 luni. Cei doi angajati ai ISU, Antonina Radu si Petrica George, care au ignorat la verificari neregulile din clubul Colectiv Matei, au primit cate 9 ani si doua luni de inchisoare. 

Decizia data luni de Tribunalul Bucuresti nu este definitiva. Initial, pronuntarea era asteptata pe 9 decembrie, insa judecatorii au amanat-o pentru astazi.

In ultimul cuvant, cei doi angajati ISU au cerut achitarea spunand ca nu au nicio legatura cu faptele de care sunt acuzati. La fel procedase si fostul primar Cristian Popescu Piedone.

In 30 octombrie 2019, s-au implinit 4 ani de la tragedia din clubul bucurestean Colectiv. In urma incendiului, au murit la fata locului 26 de persoane, iar apoi multi dintre ranitii internati, numarul victimelor ajungand atunci la 64. Printre cei care si-au pierdut viata in urma tragediei erau artisti, fotografi, jurnalisti, olimpici si studenti. Ulterior, la un an si 9 luni dupa tragedie, un alt tanar a murit, ridicand bilantul total la 65.

De asemenea, zeci de persoane inca se afla sub tratament pentru a-si ingriji ranile.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.