Dosarul privind votul din diaspora, preluat de DNA. Parchetul si-a declinat competenta

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 4, 2014 11:31

Dosarul privind votul din diaspora, preluat de DNA. Parchetul si-a declinat competenta

UPDATE: Parchetul General si-a declinat competenta in favoarea DNA. “La data de 4 decembrie 2014, constatând că faptele cu privire la care s-a început urmărirea penală sunt susceptibile de a fi încadrate şi în dispoziţiile art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, norme care atrag competenţa de investigare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică (a Parchetului General – n.red.) a dispus declinarea cauzei în favoarea acestei structuri, se arata in comunicatul Parchetului General.

Dosarul privind votul din diaspora ar fi fost cerut de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) de la Parchetul General, sustin surse judiciare citate de agentiile de presa. Mai exact, procurorii DNA vor sa vada dosarul in care au fost facute plangeri privind modul de desfasurare a votului din diaspora la alegerile prezidentiale.

DNA ar fi cerut dosarul privind votul din diaspora deoarece faptele vizate ar fi de competenta acestei institutii.

Amintim ca in data de 20 noiembrie, Parchetul General a anuntat ca pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica se efectueaza cercetari intr-un dosar constituit ca urmare a conexarii a sase dosare penale ce vizeaza plangeri privind modul de desfasurare a votului din diaspora la alegerile prezidentiale.

HotWeek.ro iti recomanda si: Plangerile din diaspora privind votul de duminica trebuie cercetate de autoritati, sustine Comisia Europeana

Faptele sesizate priveau dispozitiile art. 297 Cod penal (abuzul in serviciu), art. 298 Cod penal (neglijenta in serviciu) si art. 385 Cod penal (impiedicarea exercitarii drepturilor electorale).

“Procurorii au dispus, la data de 18 noiembrie 2014, inceperea urmaririi penale cu privire la fapta, sesizarile formulate vizand persoane cu diferite functii sau functionari din cadrul institutiilor cu rol decident in ceea ce priveste organizarea si desfasurarea alegerilor”, sustinea Parchetul General.

HotWeek.ro iti recomanda si: REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENTIALE – DATE BEC PE JUDETE. IOHANNIS 54,5%, PONTA 45,4%

In aceeasi zi, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, declara ca se fac cercetari in legatura cu organizarea alegerilor prezidentiale in diaspora, precizand ca s-au primit foarte multe sesizari.

Seful Ministerului Public preciza ca sesizarile sunt indreptate impotriva ministrilor care, in opinia petitionarilor, au avut atributii in organizarea alegerilor.

Procurorul general arata ca sesizarile sunt venite din partea diferitelor institutii, dar cele mai multe sunt din partea unor persoane si au fost trimise pe email, la care sunt anexate plangeri, inclusiv din diaspora.

Foto: evz.ro

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.