Dragnea, dupa ce a lasat tara fara Guvern: Cred ca Iohannis va respecta Constitutia si va numi premierul de la majoritate

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu ianuarie 16, 2018 10:14

Dragnea, dupa ce a lasat tara fara Guvern: Cred ca Iohannis va respecta Constitutia si va numi premierul de la majoritate

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, dupa votul din Comitetul Executiv National (CExN) al PSD de retragere a sustinerii politice a premierului Mihai Tudose si, implicit, de demitere a Guvernului, ca presedintele Klaus Iohannis va trebui sa respecte Constitutia si sa desemneze un premier al majoritatii PSD-ALDE.

”Cred că preşedintele nu e foarte fericit de situaţia în care am ajuns, dar cred că preşedintele Iohannis va respecta Constituţia şi va numi premierul de la majoritate”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă nu se teme că preşedintele ar putea face desemnarea pentru noul premier de la alt partid.

Întrebat dacă PSD este pregătit în caz de declanşare a alegerilor anticipate, Dragnea a replicat: ”Noi suntem pregătiţi de alegeri oricând, dar nu cred că preşedintele se gândeşte la asta”.

În octombrie 2017, în contextul scandalului din PSD legat de remanierea lui Sevil Shaidehh şi a Rovanei Plumb, preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnalişti dacă va mai numi un premier PSD, în cazul în care acest guvern va pica.

Iti recomandam si: Trei nume pe lista PSD pentru propunerea de premier, niciuna nu vine oficial de la Dragnea

Noul premier al PSD il vom afla marti, dupa o noua sedinta CExN a PSD

Klaus Iohannis a spus atunci că s-ar mai gândi dacă ar mai accepta un premier din partea PSD.

Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament, prevede Constituţia.

Legea fundamentală mai prevede că, după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.