FED CUP. Romania conduce Canada cu 2-0 dupa prima zi a confruntarii

Delia Ion
By Delia Ion februarie 10, 2018 18:02

FED CUP. Romania conduce Canada cu 2-0 dupa prima zi a confruntarii

Nationala de tenis feminin a Romaniei conduce cu scorul de 2-0 selectionata similara a Canadei dupa prima zi a duelului contand pentru primul tur al Cupei Mondiale II disputat la acest final de saptamana in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

Primele care au intrat pe teren au fost Sorana Cirstea (Romania, nr.38 WTA) si Carol Zhao (Canada, nr.138 WTA). A fost o partida fara istoric caci Sorana a dominat intalnirea de la un cap la altul, canadianca cu origini asiatice reusind sa-si adjudece doar patru game-uri, scor final 6-2, 6-2 la capatul a 53 de minute de joc.

O misiune mai dificila a avut Irina Begu (Romania, nr.37 WTA) care a depasit-o dupa trei seturi pe canadianca de origine romana, Bianca Andreescu, a 173-a jucatoare a lumii, scor 6-3, 6-7, 6-2, dupa doua ore si 38 de minyte de joc.

Invingatoarea din aceasta intalnire va juca, in luna aprilie, barajul pentru promovarea in primul esalon valoric al Fed Cup, iar invinsa va evolua pentru mentinerea in Grupa Mondiala II.

Romania a invins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, in aprilie 2015, gratie acestei victorii promovand in Grupa Mondiala. Romania mai are o victorie in fata Canadei, in 1983, la Zurich, 3-0 in primul tur al Grupei Mondiale.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.

Ultima ora