Fostul ministru de Finante anunta taieri de salarii si pensii si concedieri

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 15, 2019 16:08

Fostul ministru de Finante anunta taieri de salarii si pensii si concedieri

Fostul ministru de Finante, Eugen Teodorovici, sustine ca va urma o perioada de recesiune pentru economia Romaniei si sustine ca Guvernul condus de Ludovic Orban va trece la taieri de salarii si pensii, precum si la concedieri.

Dupa alegerile din 2020, Guvernul va opera o serie de masuri de austeritate, respectiv taieri de venituri si concedieri. In strategia fiscala se mentioneaza ca nu vor avea loc mariri de salarii si pensii, spune Teodorovici. 

„Pot spune foarte clar ca actualul Guvern PNL minte in mod clar cu privire la salarii si la pensii, pentru ca nu sunt prinse aceste crestere in bugetele pe 2020, 2021 si 2020, fac trimitere la strategia fiscal-bugetara pe care am vazut-o in spatiul public”, sustine Eugen Teodorovici. Potrivit fostului ministru, PNL va taia salarii si pensii.

De asemenea, Teodorovici a aratat ca economia Romania va intra in recesiune incepand cu 2020, ajungandu-se la un minus de 0,40% din PIB la nivelul celui de-al doilea trimestru al anului viitor.

„In realitate, imediat dupa alegerile din 2020, se va trece la masuri de austeritate, adica la taieri de venituri, concedieri si alte astfel de masuri care au reprezentat un obiectiv pentru guvernarea PNL si in anii anteriori. Aceste majorari nu vor fi aplicate de Guvernul Orban. In strategia fiscala e mentionat clar ca nu vor avea loc mariri de salarii si pensii. (…) Guvernarea PNL taie din salariile romanilor si nu le creste asa cum legea obliga”, a subliniat Eugen Teodorovici, duminica, la o conferinta de presa transmisa in direct la Antena 3.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.