Franta, Spania si Germania vor intra in zona galbena, a anuntat secretarul de stat din Ministerul Sanatatii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 11, 2020 18:18

Franta, Spania si Germania vor intra in zona galbena, a anuntat secretarul de stat din Ministerul Sanatatii

Grupul de Comunicare Strategică a precizat că nu s-a luat nicio decizie referitoare la includerea în zonele roșii, respectiv cele care presupun carantina instituționalizată timp de 14 zile a cetățenilor care revin din regiuni ale Franței, Germaniei și Spaniei, după ce, secretarul de stat Nelu Tătaru anunțase că vor fi incluse în zona roșie și nordul Franței și Madridul. 

„O astfel de decizie referitoare la actualizarea zonelor de risc (zone roșii/zone galbene) poate fi luată numai la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în urma unor evaluări meticuloase a evoluției răspândirii noului coronavirus (COVID-19)”, precizează Grupul de Comunicare Strtegică.

După Italia, în vizorul autorităților române au intrat Franța și Spania. Conform secretarului de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, pe ”lista roșie” se află acum nordul Franței și zona Madridului, unde s-au înregistrat în ultima perioadă multe cazuri de infecții cu coronavirus.

Conform lui Nelu Tătaru toate persoanele care vor sosi în România din nordul Franței și din zona Madridului vor intra automat în carantină pentru 14 zile. ”Aceste persoane vor intra în carantină instituțională, așa cum se întâmplă acum cu cei care sosesc din Italia”, a anunțat, la Digi 24, Nelu Tătaru.

Acesta a adăugat că autoritățile române iau în calcul chiar ”anularea curselor aeriene din și spre aceste zone”, la fel cum s-a întâmplat în cazul Italiei. Mai mult, restul Franței și al Spaniei, precum și Germania vor intra în zona galbenă, așa că persoanele care sosesc din aceste țări vor intra automat în izolare la domiciliu.

Până în acest moment, conform autorităților, Italia, regiunea Hubei din China, și orașul Daegu din Coreea de Sud sunt considerate regiuni roșii, adică toți cei care vin din aceste regiuni sunt băgați în carantină.

Alte provincii din China continentală, Iranul, Coreea de Sud și districtul Heinsberg din Germania sunt considerate zone galbene, adică cei care vin din aceste zone intră în auto-izolare.

Autoritățile recomandă de asemenea testarea pentru COVID-19 a persoanelor simptomatice care au călătorit în ultimele zile în Franța, Spania sau alte zone din Germania.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.