GREVA LA CFR: Angajatii CFR ameninta cu greva generala, daca negocierile cu Ministerul Transporturilor vor esua

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 22, 2015 10:39

GREVA LA CFR: Angajatii CFR ameninta cu greva generala, daca negocierile cu Ministerul Transporturilor vor esua

Angajatii CFR se afla timp de trei zile in greva japoneza, iar daca cererile lor nu vor fi rezolvate de Ministerul Transporturilor, se poate ajunge inclusiv la greva generala. Nemultumirile angajatilor CFR sunt legate de nerealizarea acordului intre sindicate si patronate si de salariile mici.

Reprezentantii CFR acuza lipsa cresterii salariilor, afirmand ca s-a primit un spor de 2 lei la salariu. Mai mult, ei sustin ca peste 50% din angajatii CFR au salariul minim pe economie, in conditiile in care responsabilitatea este foarte mare.

GRILA SALARIZARE 2015 – 2016. Ce prevede noua lege a salarizarii

Salariul mediu in 2016 ar putea ajunge la 1.939 de lei

Greva japoneza a angajatilor CFR va dura pana in data de 24 septembrie. Miercuri va avea loc o intalnire cu ministrul Transporturilor, iar daca negocierile vor esua, se va trece la greva generala. Concret, peste 40.000 de angajati CFR vor intra in greva generala, de la 1 octombrie.

In varianta grevei generale, oficialii CFR sustin ca se va asigura transportul unei treimi din circulatia feroviara. Concret, vor circula aproximativ 500-600 de curse de pasageri, insa sute de mii de pasageri vor fi afectati daca se ajunge greva generala.

Foto: HotWeek.ro

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.