GUVERNUL TUDOSE. PSD se reuneste in CExN pentru a definitiva lista de ministri

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iunie 28, 2017 10:24

GUVERNUL TUDOSE. PSD se reuneste in CExN pentru a definitiva lista de ministri

GUVERNUL TUDOSE. PSD se reuneste, miercuri, in CExN pentru a definitiva lista de ministri care va alcatui Guvernul Mihai Tudose. Social-democratii se intalnesc de la ora 12.30, intr-o sedinta a Comitetului Executiv National pentru a decide cine vor fi ministrii din noul Guvern, dupa ce ieri a avut loc o sedinta de opt ore la Vila Lac 1.

In acest moment se stie ca ministrii ALDE vor ramane in functii, dar si alti ministri PSD cu portofolii mai putin importante se vor regasi in noua formula guvernamentala. Tudorel Toader ar ramane la Justitie, in ciuda opozitiei unor scial-democrati.

Ramane sa aflam cine vor fi ministrii de la Finante, Aparare, Educatie sau Fonduri Europene.

Marti, presedintele PSD, Liviu Dragnea, si premierul desemnat, Mihai Tudose, au discutat aproximativ opt ore, la Vila Lac, cu liderii partidului din teritoriu asupra listei de ministri. Dragnea a avut discutii si in particular cu liderii de organizatii, in special cu cei care au avut nemultumiri, atat legate de desemnarea lui Mihai Tudose, cat si legat de reprezentarea filialelor lor la varful Guvernului.

Spre finalul reuniunii, la Vila Lac a venit si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, care a transmis propunerile formatiunii sale si care a discutat cu Dragnea despre variantele de ministri

Dupa prezentarea si aprobarea listei, conducerea Parlamentului va decide calendarul de audieri, care, cel mai probabil, vor incepe joi dimineata. Tot joi ar putea avea loc si votul in plenul reunit al celor doua Camere, iar joi seara sa aiba loc si depunerea juramantului.

De interes: Ministerul Educatiei ar putea fi condus din nou de Ecaterina Andronescu

Ministrii din Guvernul Tudose, stabiliti de Dragnea si liderii PSD la Vila Lac 1

Coalitia PSD-ALDE decide echipa de ministri care va forma Guvernul Tudose

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.