IARNA REVINE PESTE ROMANIA! Vicepremierul Oprea: Codul Galben, in vigoare in mai putin de doua ore

Corina Alexandru
By Corina Alexandru februarie 6, 2015 14:52

IARNA REVINE PESTE ROMANIA! Vicepremierul Oprea: Codul Galben, in vigoare in mai putin de doua ore

Se intoarce iarna peste Romania. Codul galben de ninsori si viscol, valabil pentru 24 de judete si municipiul Bucuresti va intra in vogoare vineri, incepand cu ora 16.00, a anuntat vicepremierul Gabriel Oprea, confirmand astfel avertizarea emisa ieri de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

“Incepand cu ora 16.00 intra in vigoare un cod galben de ninsori si viscol, care va afecta municipiul Bucuresti si 24 de judete din Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si zona montana. Dealtfel, in toata tara va ninge, dar la o intensitate mai mica. Daca ne uitam ce se intampla in tarile din vestul Romaniei, ne putem astepta ca ceste fenomene meteo sa creasca in intensitate si da avem in zilele urmatoare cantitati si mai mari de zapada”, a declarat vicepremierul.

Gabriel Oprea a cerut autoritatilor locale sa ia toate masurile de pregatire astfel incat populatia sa fie protejata de efectele negative ale zapezilor si viscolului.

HotWeek.ro iti recomanda si: VREMEA SE SCHIMBA. ANM a emis Cod Galben de ninsori pentru jumatate de tara

“In aceste conditii, va rog sa luam toate masurile de pregatire pentru urmatoarele zile, astfel incat sa reactionam asa cum se cuvine pentru protejarea populatiei si pentru limitarea efectelor negative ale viscolului si zapezilor. In unele zone inalte din tara deja ninge. In judetul Gorj, pe drumul dintre Novaci si Ranca se actioneaza pentru deszapezire si pentru imprastiere de material antiderapant.Din cauza vantului puternic au fost suspendate manevrele in porturile Midia si Mangalia”, a mai spus Oprea.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.