In Ziua Invierii, Hristos semneaza in numele tau contractul vesniciei, a spus in noaptea de Pasti Mitropolitul Ioan al Banatului

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 29, 2019 12:53

In Ziua Invierii, Hristos semneaza in numele tau contractul vesniciei, a spus in noaptea de Pasti Mitropolitul Ioan al Banatului

„In Ziua Invierii, Hristos semneaza in numele tau contractul vesniciei”, a spus in noaptea de Pasti Mitropolitul Ioan al Banatului, in fata a mii de credinciosi.

„Noi I-am deschis lui Hristos un mormant, El ne-a deschis noua, azi, portile vesniciei. Noi I-am oferit lui Iisus o cununa de spini, pentru ca acestia crescusera in inima noastra, insa El a facut din ei lumina, din Sangele Sau a facut viata, din piroane a facut ancora, din Cruce, Altar, iar din Trupul Sau, hrana vietii vesnice”, a adaugat ierarhul.

Parintele Mitropolit a vorbit in predica sa si despre nemarginita putere a lui Hristos.

„Hristos ne-a iubit si in piroane, pe Crucea de pe Golgota. Sangele care curgea din ranile trupului Sau era semnul iubirii Lui nemarginite fata de oameni. Noi I-am dat piroane, El ne-a dat sangele iubirii Sale. Noi I-am dat moarte, El ne-a dat viata”.

„Aceasta este taina iubirii pe care ne-a lasat-o si noua s-o implinim fata de semenii nostri aici, pe pamant: in loc de piatra, paine, in loc de ura, iubire. Hristos a murit pe Cruce iubind, nu blestemand, nu urand”, a mai spus Inaltpreasfintia Sa.

Anul acesta, la cea mai importanta sarbatoare crestina, mii de oameni au venit la Catedrala Mitropolitana „Sfintii Trei Ierarhi” din capitala Banatului pentru a participa la Slujba de Inviere, oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

In Bucuresti, preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a oficiat slujba de Inviere la Patriarhie, unde au participat mii de persoane.

Alaturi de Patriarhul Romaniei s-au aflat Episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploiesteanul si Ieronim Sinaitul.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.