Inca doua zile libere de sarbatori pentru bugetari – 24 si 31 decembrie. In total, bugetarii vor avea liber sase zile de Craciun si Revelion

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 13, 2018 17:19

Inca doua zile libere de sarbatori pentru bugetari – 24 si 31 decembrie. In total, bugetarii vor avea liber sase zile de Craciun si Revelion

​​Bugetarii vor beneficia de inca doua zile libere de sarbatori, respectiv 24 si 31 decembrie. Masura este adoptata prin hotarare de guvern in sedinta de joi a Executivului, a anuntat premierul Viorica Dancila.

Dancila a mai spus ca vor fi luate masurile necesare pentru ca pensiile sa fie platite inaintea sarbatorilor. Astfel, bugetarii vor avea liber sase zile: 24, 25, 26 de Craciun si 31, 1 si 2 ianuarie de Anul Nou.

Premierul a precizat, inceputul sedintei de Guvern de joi, ca angajatii din sectorul bugetar vor avea doua zile libere in plus de sarbatori, in 24 si 31 decembrie. Astfel, bugetarii vor face “punte” intre weekend-uri si zilele libere legale de Craciun si de Revelion si vor beneficia de doua minivacante, fiecare de cate cinci zile astfel:

– de pe 22 pana pe 26 decembrie
– de pe 29 decembrie pana pe 2 ianuarie

“Sper ca tot mai multi romani sa aiba liniste si tihna de aceste sarbatori impreuna cu familiile”, a declarat Viorica Dancila.

Premierul a mai anuntat ca a discutat cu ministrii Muncii, Sanatatii si cu cel de Interne, vor fi luate masurile necesare pentru ca plata pensiilor sa se incheie inainte de sarbatori. Ca urmare a deciziei Guvernului, angajatii din sistemul bugetar vor avea vacante prelungite de Craciun si de Anul Nou, dat fiind ca 24 decembrie si 31 decembrie sunt zile de luni urmate fiecare de zile libere, facandu-se astfel punte cu zilele libere din weekend.

Ce zile libere vor fi in 2019

Cinci dintre sarbatorile legale din 2019 vor pica in timpul weekend-ului, adica o treime dintre zilele nelucratoare acordate de stat.

Anul 2019 incepe cu doua zile libere, urmate de inca o zi nelucratoare, pe 24 ianuarie. Pana la finalul lunii aprilie, cand au loc sarbatorile pascale, nu mai este nicio zi libera.

In 2019, Sfantul Andrei si Ziua Nationala a Romaniei pica sambata si duminica, astfel incat cei din sectorul bugetar nu vor mai avea parte de minivacanta la inceputul iernii.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.