Iohannis, apostrofat la Iasi de ziua Unirii Principatelor pentru amanarea proiectului Autostrazii A8 Iasi – Targu Mures

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 24, 2020 19:26

Iohannis, apostrofat la Iasi de ziua Unirii Principatelor pentru amanarea proiectului Autostrazii A8 Iasi – Targu Mures

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Iasi ca nu s-a suparat pentru huiduielile care s-au auzit in timp ce sustinea discursul dedicat implinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Nemultumirile iesenilor vin pe fondul lipsei infrastructurii in Moldova, in special a amanarii proiectului Autostrazii A8 Iasi – Targu Mures. 

„Asa cum am comentat de fiecare data, sunt foarte bucuros ca in Romania avem o democratie vie, care se manifesta si, in asa o zi frumoasa cum este astazi, nu ne-am suparat absolut deloc. Fiecare roman are dreptul la opinia lui si cred ca, in ansamblu, lucrurile merg si aici, pentru Iasi, din ce in ce mai bine”, a spus Klaus Iohannis, intr-o discutie cu presa.

Tot in timpul rostirii discursului sau, seful statului a fost si ovationat atunci cand a vorbit despre prioritatea construirii Autostrazii Ungheni-Iasi-Targu Mures.

Intrebat cum vede discrepantele dintre Moldova si restul tarii, presedintele Romaniei a raspuns: „Este foarte, foarte trist ca Moldova a ramas putin in urma si din acest motiv am venit impreuna cu Prim-ministrul si cu multi membri din Guvern sa aratam solidaritatea si preocuparea noastra si vom rezolva o mare parte din problemele Moldovei.”

Seful statului a vorbit si despre protestul lui Stefan Mandachi de la Suceava, omul de afaceri care a construit 1 metru de autostrada.

„Da, este un protest interesant si e bine ca se atrage atentia asupra nevoii de autostrazi. Si noi vrem acelasi lucru”, a precizat el.

Intrebat daca se va construi vreodata autostrada Moldovei, Klaus Iohannis a raspuns: „Cu siguranta.”

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.