Iohannis asteapta decizia oficiala a PSD privind schimbarea Guvernului Grindeanu. Ce scenarii sunt avute in vedere

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iunie 13, 2017 20:10

Iohannis asteapta decizia oficiala a PSD privind schimbarea Guvernului Grindeanu. Ce scenarii sunt avute in vedere

Iohannis asteapta decizia oficiala a PSD privind schimbarea Guvernului condus de Sorin Grindeanu, respectiv o eventuala demisie a acestuia. Stirile TVR avanseaza o serie de scenarii ale opozitiei, daca s-ar concretiza o eventuala demitere a lui Sorin Grindeanu, insa deocamdata acesta a declarat public ca nu demisioneaza din fruntea Guvernului.

Premierul Sorin Grindeanu a refuzat marti cererea lui Liviu Dragnea de a demisiona din functie, potrivit unor surse din PSD. Cei doi s-au intalnit dupa pranz, aceasta fiind cea de-a treia intalnire din ultimele zile in care seful PSD i-a cerut premierului sa demisioneze.

Grindeanu i-ar fi transmis liderului PSD ca nu demisioneaza nici azi, nici maine, chiar daca forul de conducere al PSD, Comitetul Executiv (format in majoritate din fidelii lui Dragnea) ii va cere acest lucru. Mai mult, Grindeanu i-ar fi spus lui Dragnea ca si daca PSD vrea sa inlocuiasca mai multi ministri sau ii va determina sa demisioneze, el va propune imediat inlocuitori pentru acestia.

De interes: Presedintele Iohannis ar negocia cu PSD schimbarea premierului Sorin Grindeanu, la schimb cu numirea unui nou director SIE

Printre scenariile avansate se numara si aceea ca posibilitatea desemnarii unui premier propus de UDMR. Cel putin asta a declarat deputatul PMP Eugen Tomac.

Ca reactie la declaratia lui Tomac, liderii maghiari l-au ironizat pe acesta afirmand ca nu exista aceasta posibilitate.

Intre timp, Administratia Prezidentiala a anuntat ca președintele Klaus Iohannis așteaptă deciziile oficiale ale PSD și apoi va avea o reacție.

“Observăm că sunt doar informații pe surse. Nu sunt, deocamdată, decizii oficial comunicate. Tocmai de aceea, în acest moment, noi, la nivel de Administrație Prezidențială, domnul președinte, așteptăm să vedem ce se întânplă din punct de vedere oficial și după aceea vom avea, desigur, o reacție. Este responsabilitatea partidului de guvernământ să facă o evaluare în legătură cu activitatea miniștrilor și dacă sunt observate probleme în modul în care unii dintre miniștri și-au desfășurat ori își desfășoară activitatea, evident, că acești responsabili pot să ia deciziile care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui României, Mădălina Dobrovolschi.

Citeste si: Premierul Sorin Grindeanu ar fi refuzat solicitarea lui Liviu Dragnea de a demisiona din fruntea guvernului

Liviu Dragnea vrea remaniere guvernamentala si schimbarea primului-ministru

 

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.