Iohannis l-a desemnat pe Fifor premier interimar si a chemat partidele la consultari la Cotroceni: Avem deja doua Guverne PSD esuate, situatia ma ingrijoreaza

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu ianuarie 16, 2018 12:40

Iohannis l-a desemnat pe Fifor premier interimar si a chemat partidele la consultari la Cotroceni: Avem deja doua Guverne PSD esuate, situatia ma ingrijoreaza

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, intr-o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, ca l-a desemnat pe Mihai Fifor ca premier interimar si a convocat partidele politice la consultari pentru miercuri la Palatul Cotroceni. Declaratiile vin dupa ce Romania a ramas fara Guvern, ca urmare a retragerii sprijinului politic de catre PSD in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) de luni.

Premierul Tudose mi-a inaintat demisia si am acceptat-o. Aceasta situatia in care s-a ajuns ma nemultumeste profund si ma ingrijoreaza. Iata ca la un an de la alegeri avem deja doua Guverne PSD esuate. Vreau sa avem o procedura rapida de desemnare a unui nou premier“, a declarat Iohannis la Cotroceni.

Presedintele a atras atentia ca aceasta nesiguranta politica a PSD poate provoca posibile reactii negative in economie, motiv pentru care a convocat partidele politice la consultari la Cotroceni pentru ca tara sa aiba cat mai repede un premier.

Aceasta nesiguranta politica nu trebuie sa degenereze in instabilitate politica si vreau sa previn posibile urmari economice negative ale acestei crize generate, iarasi, in interiorul PSD. L-am desemnat pe Mihai Fifor premier interimar.

Am decis sa convoc consultari cu partidele parlamentare pentru maine. Voi trimite chiar acum invitatiile pentru consultari“, a mai spus presedintele Iohannis.

PSD intentiona sa il propuna pe Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii si vicepremier in Guvernul Tudose, ca premier interimar, insa Klaus Iohannis nu a fost de acord cu aceasta propunere.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.