Japonia le-a transmis celor doi candidati pentru functia de premier al Marii Britanii sa evite un Brexit fara acord

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 28, 2019 12:58

Japonia le-a transmis celor doi candidati pentru functia de premier al Marii Britanii sa evite un Brexit fara acord

Ministrul de Externe al Japoniei, Taro Kono, a declarat pentru BBC ca le-a transmis celor doi candidati pentru functia de premier al Marii Britanii sa evite un Brexit fara acord.

Kono a declarat ca ii “cunoaste foarte bine” pe Boris Johnson si Jeremy Hunt si ca firmele japoneze sunt “extrem de ingrijorate” privind Brexitul.

Kono a mai afirmat ca a facut apel la cei doi candidati sa ofere claritate privind problema Brexitului.

“De fiecare data cand ne-am intalnit, acesta a fost unul dintre principalele subiecte: Va rog, nu un Brexit fara acord”, a declarat el.

“Exista peste 1.000 de companii japoneze care opereaza in Marea Britanie asa ca suntem foarte ingrijorati de posibilitatea unui Brexit fara acord. Acest lucru ar avea un efect negativ asupra lor”, a afirmat Kono.

“Asa ca oricine castiga, oricine devine noul lider al Marii Britanii, sper ca vor lua in considerare aceste companii care opereaza in Marea Britanie si vor avea grija”, a adaugat el.

Johnson a declarat ca Brexitul va avea loc pe 31 octombrie, “cu acord sau fara” insa el considera ca exista o sansa de “unu la un milion” ca un astfel de scenariu sa aiba loc.

Kono a precizat ca Japonia nu doreste intreruperea relatiilor economice cu Marea Britanie.

“Asa ca am cerut guvernului britanic sa informeze companiile japoneze cu privire la ce sa se astepte, iar lucrurile ar trebui sa se deruleze fara perturbari”, a afirmat el.

Kono se indoieste ca Marea Britanie ar putea semna un nou acord comercial cu Japonia sau alta natiune inainte de Brexit.

“Nu cred”, a raspuns Kono dupa ce a fost intrebat daca acest lucru ar fi posibil, adaugand ca va exista un fel de perioada de tranzitie inainte ca un acord sa poata fi stabilit.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.