Legea Brexit a fost aprobata de Camera Lorzilor. Documentul privind retragerea UK din UE mai are nevoie doar de aprobare regala

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iunie 21, 2018 15:36

Legea Brexit a fost aprobata de Camera Lorzilor. Documentul privind retragerea UK din UE mai are nevoie doar de aprobare regala

Camera Lorzilor a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeana, informeaza Reuters. Aprobarea in camera superioara a Parlamentului britanic, fara vot, a textului referitor la Brexit propus de premierul Theresa May pune capat unor dezbateri parlamentare tensionate, care au durat cateva luni.

Pentru a intra in vigoare, legea privind Brexitul mai are nevoie doar de asa-numita “aprobare regala”, o formalitate care nu mai presupune alte dispute.

Rezolutia Brexit propusa de Theresa May a depasit, astfel, ultimul obstacol parlamentar.

Iti recomandam ultimele stiri pe tema Brexit

Camera Lorzilor a adoptat proiectul de lege privind retragerea Marii Britanii din UE, dupa ce Parlamentul britanic s-a pronuntat in favoarea unui amendament care sa permita Parlamentului sa aiba ultimul cuvant in legatura cu procedura finala de Brexit.

Departamentul pentru iesirea din UE a aratat ca s-a bift un “pas crucial” in pregatirile pentru iesirea Regatului Unit din blocul comunitar.  “Este un moment bun pentru toti cei care doresc o iesire lina si ordonata”, a spus un purtator de cuvant.

Declaratia va fi emisa pe 21 iunie de secretarul britanic pentru Brexit David Davis. Marea Britanie urmeaza sa paraseasca Uniunea Europeana la data de 29 martie 2019.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.