Legea defaimarii va intra la vot saptamana viitoare. Dragnea vine cu precizari, dupa ce a fost acuzat ca pune botnita presei si mediului online

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 10, 2016 20:22

Legea defaimarii va intra la vot saptamana viitoare. Dragnea vine cu precizari, dupa ce a fost acuzat ca pune botnita presei si mediului online

Votul pentru Legea defăimării a fost amânat pentru săptămâna viitoare. Asta dupa ce PNL a cerut retragerea proiectului de lege de pe ordinea de zi pe motiv că raportul Comisiei Juridice întocmit marți a ajuns abia miercuri în plen. Intre timp, Liviu Dragnea, inițiatorul Legii defăimării, susține că proiectul său a fost prost înțeles.

Liviu Dragnea precizează că nu dorește să pună botniță presei și mediului online, nici să-i apere pe politicieni, ci să apere drepturile unor oameni care „se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiţii culturale, orientare sexuală, origine socială, avere, dizabilităţi, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.”

“Marți a fost adoptat de către Comisia Juridică a Camerei Deputaților raportul la legea privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup. Îi invit pe toți românii să citească proiectul. Aceasta este calea corectă și simplă pentru a evita manipulările și înțelegerea greșită.
Inițiativa ca atare, exprimată în proiectul de lege, vizează protejarea demnității umane. Este o lege a toleranței între grupurile sociale. Legea apără drepturile unor oameni care „se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiţii culturale, orientare sexuală, origine socială, avere, dizabilităţi, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.” Nu este în nici un caz vorba despre o formă de a apăra politicieni sau grupuri de interese, ci un cadru care asigură unor grupuri sociale garanția că vor fi protejate împotriva discriminării. Nu se are nicidecum în vedere cenzurarea presei. Presa e liberă să critice politicienii, să atace grupurile de interese nelegitime, să demaște corupția – nimic din această lege nu o împiedică s-o facă. Societatea în ansamblul ei, însă, trebuie să fie mai atentă cu discriminarea grupurilor sociale”, a scris Dragnea pe Facebook.

Totodată, șeful social-democraților spune că legea va fi aplicată la nivelul instituțiilor publice, în domeniul educației, “plecând de la premisa că statul român este acela care, în primul rând, trebuie să respecte demnitatea umană”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.