Legea pensiilor speciale a fost adoptata. Ce pensii vor avea parlamentarii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 15, 2015 16:34

Legea pensiilor speciale a fost adoptata. Ce pensii vor avea parlamentarii

Legea pensiilor speciale a fost adoptata, marti, de Parlament, documentul fiind votat de aproximativ 300 de parlamentari, fiind inregistrate doar doua voturi impotriva. Potrivit legii pensiilor speciale, suplimentarea va ajunge pana la 4.400 lei, in functie de numarul de mandate.

Legea pensiilor speciale va ajunge la presedintele Klaus Iohannis, care este obligat ca in termen de 10 zile, sa promulge documentul.

Astfel, parlamentarii vor primi o pensie speciala, calculata in functie de numarul de mandate incheiate, insa in limita a cel mult trei. Pentru a beneficia de pensie, ei vor trebui sa fi incheiat cel putin un mandat complet.

Parlamentarii sustin ca au nevoie de legea pensiilor speciale din cauza imunitatii care le interzice sa desfasoare si alte activitati.

Proiectul de lege a fost modificat dupa ce presedintele Klaus Iohannis a trimis cererea la reexaminare. Astfel, beneficiarii legii sunt cei cu mandat intreg, nu cei care efectueaza sase luni sau un an din mandat. Iar pensiile pentru acestia sunt cuprinse intre 1.500 si 4.400 de lei, in functie de numarul de mandate.

Tot marti a fost votata si majorarea salariilor cu 10%.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.