Lia Olguta Vasilescu, reactie dupa refuzul lui Iohannis: Stiam ca presedintele e ranchiunos. Ca ministru cred ca mi-am demonstrat eficienta

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 21, 2018 14:05

Lia Olguta Vasilescu, reactie dupa refuzul lui Iohannis: Stiam ca presedintele e ranchiunos. Ca ministru cred ca mi-am demonstrat eficienta

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a avut o prima reactie, miercuri, la refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a o numit in functia de ministru al Transporturilor in Guvernul Dancila 2. Ea a declarat, la o zi distanta de la refuzul sefului statului, ca decizia presedintelui are legatura cu declaratiile anterioare pe care ea le-a facut la adresa lui. „Stiam ca presedintele e ranchiunos”, a spus Olguta Vasilescu.

Intr-o scurta discutie cu jurnalistii, Vasilescu a tinut sa sublinieze ca ar fi fost potrivita pentru functia de ministru al Transporturilor, explicand si de ce.

„La Craiova, de exemplu, cand am fost primar, orasul a fost pe primul loc la absorbtia de fonduri europene si stiu ca Ministerul Transporturilor are o problema de aceasta natura. De asemenea, cred ca ministru ca mi-am demonstrat eficienta. Am luat in calcul faptul ca este posibil sa fie respinsa numirea mea, am analizat aceasta chestiune, mi-am asumat, nu a fost niciun fel de situatie neasteptata pentru noi. Stiam ca presedintele e un om ranchiunos in primul rand si ca nu imi va ierta declaratiile cu privire la domnia sa. Eu daca ma uit la toata cariera mea de pana acum, cred ca am lasat ceva in urma. Nu cred ca pot spune acelasi lucru despre presedinte, pentru ca eu nu imi amintesc nimic notabil din mandatul lui”, a spus Olguta Vasilescu.

Citeste si: PSD se reuneste astazi in Comitetul Executiv National pentru a valida propunerile de ministri la Transporturi si Dezvoltare

PSD ar urma sa o propuna pe Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii, iar pe Mircea Draghici la Transporturi. Surse politice sustin ca Vasilescu ar urma sa ocupe si postul de vicepremier

Vorbind despre un posibil razboi intre Klaus Iohannis si PSD, ea a precizat ca “este un joc politic de care presedintele profita”.

Referitor la propunerea ei pentru functia de ministru al Dezvoltarii, Lia Olguta Vasilescu a spus ca a fost o discutie in Biroul Permanent in care mai multi oameni din PSD au spus ca era mai potrivit ca aceasta sa fie propusa de la inceput la Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca ii respinge pe Lia Olguta Vasilescu la Ministerul Tansporturilor si pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltarii Regionale, spunand ca propunerile sunt „nepotrivite”. Ulterior, PSD a decis sa vina cu alte doua nominalizari: Lia Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Mircea Draghici, la Ministerul Transporturilor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.