Liviu Dragnea: Craiova va fi legata de Bucuresti printr-un drum expres pana la finalul guvernarii Grindeanu

Delia Ion
By Delia Ion mai 15, 2017 22:27

Liviu Dragnea: Craiova va fi legata de Bucuresti printr-un drum expres pana la finalul guvernarii Grindeanu

Liviu Dragnea, presedintele partidului principal al alinatei d eguvernamant, a declarat luni, in urma unei vizite facute in judetul Olt, ca drumul care va lega Bucurestiul de Craiova si Slatia, prevazut initial sub forma Autostrazii Sudului, va deveni drum expres. 

Dragnea a dat ca sigura finalizarea acestui drum pana la finalul mandatlui actualului Guvern condus de Sorin Grindeanu, acesta urmand a fi al doilea drum expres dupa cel care va lega municipiile Pitesti si Craiova.

„Vorbim de doua drumuri expres care trebuie sa se intample. Deja la Craiova-Pitesti, prin Slatina, au inceput procedurile. A fost o decizie inteleapta ca s-a renuntat la autostrada pentru ca putea sa fie cine stie cand, peste multi ani. S-a trecut pe aceasta varianta, mai buna. A doua cale de comunicatie este Bucuresti-Slatina-Craiova, fosta Autostrada a Sudului, care va fi tot drum expres sau drum de mare viteza. si acesta trebuie sa se intample in acest mandat. Deci, vor fi doua cai de comunicatii importante pentru Slatina si pentru Craiova”, a precizat Liviu Dragnea, presedintele PSD.

Despre Autostrada Sudului s-a vorbit pentru prima data in anul 2004, care urma sa fie realizata pe traseul Bucuresti – Alexandria – Craiova – Lugoj. Guvernul Dacian Ciolos a revizuit aceasta artera, fiind transformata din autostrada in drumul expres Danubius. Conform Masterplanului de transporturi aprobat de Cabinetul Ciolos, aceasta artera trebuia pusa in functiune abia in 2026.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.