Candidatii admisi la rezidentiat isi aleg locurile si posturile in specialitatea aleasa. Ce spune Ministerul Sanatatii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 26, 2017 20:45

Candidatii admisi la rezidentiat isi aleg locurile si posturile in specialitatea aleasa. Ce spune Ministerul Sanatatii

REZIDENTIAT 2017 – Candidatii admisi la examenul de rezidentiat isi aleg locurile/posturile posturile in specialitatea pentru care au optat duminica si luni, informeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa. 

Alegerea locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire se face in zilele duminica si luni, prin teleconferinta, in intervalul orar 9:00 – 21:00, in centrele universitare Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures sau Timisoara.

Duminica sunt repartizati candidatii care au obtinut un punctaj de minim 60% din punctajul maxim obtinut pentru fiecare domeniu de concurs.

Concursul de Rezidentiat a fost organizat in data de 19 noiembrie, in 6 centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. La concurs au participat 6.818 candidati.

Te-ar putea interesa si: REZIDENTIAT 2017. Deputatul Emanuel Ungureanu: Parchetul trebuie sa ancheteze modul in care s-a desfasurat examenul de Rezidentiat, sub patronajul rectorului UMF Ioanel Sinescu, un apropiat al guvernului

Organizarea examenului de Rezidentiat din 2017 este o catastrofa, sustine fostul ministru al Sanatatii. Absolvent: Vrem rescanare cu candidatii de fata

Astfel, pentru domeniul medicina sunt repartizati 4.220 candidati pe 3.565 locuri. In domeniul medicina dentara sunt repartizati 1.066 candidati pe un numar de 258 locuri, iar in domeniul farmacie sunt repartizati 458 candidati pe 136 locuri/posturi.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a participat duminica dimineata la procesul de alegere a locurilor/posturilor de catre candidatii concursului de Rezidentiat, sesiunea 2017, in Centrul de Repartitie Oradea.

Pentru domeniul medicina, in 2017, numarul de locuri si posturi a fost suplimentat, astfel ca vor fi pregatiti cu 95 mai multi medici specialisti.

Ministerul Sanatatii reaminteste ca numarul locurilor si posturilor a fost stabilit in functie de cifra de scolarizare, capacitatea de pregatire a centrelor universitare si solicitarile unitatilor sanitare.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.

Ultima ora