Marea Britanie poate parasi UE! BREXIT a fost adoptat de Parlamentul britanic, articolul 50 va fi declansat pana la sfarsitul lunii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 14, 2017 11:07

Marea Britanie poate parasi UE! BREXIT a fost adoptat de Parlamentul britanic, articolul 50 va fi declansat pana la sfarsitul lunii

Marea Britanie poate parasi Uniunea Europeana (UE)! BREXIT a fost adoptat, aseara, de cele doua camere ale Parlamentului de la Londra, articolul 50 urmand a fi declansat pana la sfarsitul lunii martie. Astfel, Guvernul condus de Theresa May are cale libera sa declanseze articolul 50 prin care Regatul Unit poate parasi UE, discutiile de retragere fiind asteptate sa inceapa in ultima saptamana a lunii martie. 

Parlamentul de la Londra a adoptat proiectul de lege privind procedura de Brexit, deschizand calea pentru ca guvernul condus de Theresa May sa declanseze articolul 50, astfel incat Regatul Unit sa poata parasi Uniunea Europeana.

Totodata, Camera Comunelor a respins propunerea garantarii unilaterale a drepturilor cetatenilor UE aflati in Marea Britanie dupa ce Regatul Unit nu va mai face parte din UE.  Proiectul de lege este de asteptat sa primeasca acordul Casei Regale si sa devina lege in cursul zilei de marti.

Cu o majoritate confortabila, Camera Comunelor a respins amendamentele adoptate saptamana trecuta in Camera Lorzilor privind garantarea statutului cetatenilor UE si obligativitatea aprobarii de catre Parlament a rezultatului negocierilor cu UE.

Dupa adoptarea proiectului de catre Camera Comunelor, actul a mers in Camera Lorzilor, unde conform cutumei constitutionale, vointa camerei inferioare a fost acceptata.

In referendumul din 23 iunie anul trecut, prin care britanicii au decis cu 52% divortul de UE, Anglia si Tara Galilor au votat in favoarea Brexitului, iar Scotia si Irlanda de Nord pentru o ramanere in UE.

Citeste si: Romanii din Marea Britanie vs incertitudinea Brexit

Marea Britanie nu garanteaza statutul cetatenilor europeni, dupa Brexit

Ce va obtine Romania pentru diaspora din Marea Britanie, pe fondul unui Brexit care va inchide piata muncii pentru straini

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.