Mesajul de 1 Martie al presedintelui Iohannis: Martisorul, un simbol care ne aduce aminte sa apreciem lucrurile mici

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 1, 2016 10:52

Mesajul de 1 Martie al presedintelui Iohannis: Martisorul, un simbol care ne aduce aminte sa apreciem lucrurile mici

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 1 Martie. Postat pe pagina sa de Facebook la 11 ore dupa cel al fostului presedinte Traian Basescu, Iohannis subliniaza in mesajul sau de 1 Martie ca Martisorul este un simbol care ne aduce aminte sa apreciem lucrurile mici.

“Mărțișorul este pentru noi nu numai o tradiție, ci și un simbol care ne aduce aminte să apreciem lucrurile mici, dar pline de semnificație: un buchet de ghiocei, un zâmbet sincer, o rază de soare. Vă doresc tuturor o primăvară frumoasă, plină de bucurii!”, a scris Klaus Iohannis intr-un mesaj simplu pe pagina sa de Facebook.

Iti recomandam si: Mesaj de 1 Martie de la Traian Basescu: Sa aveti o primavara cu soare

1 Martie la Chisinau. Traditia martisorului trebuie pastrata, reinvie natura dupa o iarna geroasa

Un studiu realizat recent in Romania arata ca 89 la suta dintre barbati ofera mamelor, sotiilor sau iubitelor, dar si colegelor flori de 1 Martie.

In vechime, pe data de 1 martie, martisorul se daruia inainte de rasaritul soarelui, copiilor si tinerilor – fete si baieti deopotriva. Snurul de martisor, alcatuit din doua fire de lana rasucite, colorate in alb si rosu, sau in alb si negru, reprezinta unitatea contrariilor: vara-iarna, caldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumina-intuneric. Snurul era fie legat la mana, fie purtat in piept.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.