Mihai Tudose a fost desemnat premier de presedintele Iohannis, dupa consultari: Trebuie sa avem repede un guvern!

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iunie 26, 2017 21:28

Mihai Tudose a fost desemnat premier de presedintele Iohannis, dupa consultari: Trebuie sa avem repede un guvern!

Mihai Tudose a fost desemnat premier de presedintele Klaus Iohannis, singura propunere a Opozitiei fiind Siegfried Muresan, nume avansat de PMP. Seful statului a tinut sa atraga atentia ca aceasta criza dauneaza grav Romaniei” si a subliniat ca partidele din opozitie in principal nu au avut propuneri concrete pentru pozitia de prim-ministru si nici nu observat existenta unei intelegeri politice intre ele. “Trebuie sa avem repede un guvern”, a atras atentia Klaus Iohannis. 

Chiar daca opozitia nu a reusit sa formeze o majoritate in Parlament, Traian Basescu l-a propus pentru sefia guvernului pe Siegfried Muresan, un tanar europarlamentar PMP. In schimb, PNL si USR nu au facut nicio propunere, singura certitudine a lor fiind ca nu vor vota in Parlament un Guvern din care va face parte PSD.

Vezi si: CONSULTARI LA COTROCENI. Iohannis a discutat cu partidele pentru desemnarea unui nou premier

PNL nu a propus niciun premier la consultarile cu Iohannis: Propui un premier atunci cand ai in spate votul unei majoritati

Siegfried Muresan este propunerea PMP pentru postul de premier

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni seara, ca il va propune Parlamentului pe Mihai Tudose drept candidat la functia de prim-ministru, dupa consultarile cu partidele parlamentare.

”PSD si ALDE sustin ca au in continuare o majoritate in Parlament. Aceste doua formatiuni politice s-au prezentat impreuna la consultari si au inaintat o propunere, in persoana domnului Tudose”, a spus Klaus Iohannis intr-o scurta declaratie de presa sustinuta la Cotroceni.

De asemenea, seful statului a constatat ca partidele din opozitie in principal nu au avut propuneri concrete pentru pozitia de prim-ministru si nici nu observat existenta unei intelegeri politice intre ele.

”Pe de alta parte, criza prin care trecem dauneaza grav Romaniei, economiei romanesti, imaginii Romaniei in lume si opinia mea este ca aceasta criza trebuie terminata foarte repede. Trebuie sa avem cat se poate de repede un guvern care sa incerce sa rezolve problemele aparute din cauza acestei crize pornite din interiorul PSD”, a spus presedintele.

In aceste conditii, Iohannis a anuntat ca va inainta Parlamentului propunerea facuta de PSD-ALDE. ”Il desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru care va avea discutii in zilele urmatoare si se va prezenta cu o echipa guvernamentala. Solicit partidelor parlamentare sa se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare in cursul acestei saptamani”, a mai sus Iohannis.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.