Ministerul Turismului: Toti bugetarii vor beneficia de vouchere de vacanta conform OUG din 2017

Delia Ion
By Delia Ion februarie 21, 2018 22:17

Ministerul Turismului: Toti bugetarii vor beneficia de vouchere de vacanta conform OUG din 2017

Ministerul Turismului a oferit un comunicat de presa prin care informeaza ca intreg personalul care lucreaza in sectorul public dar si in companiile in care statul este actionar unic sau majoritar va beneficia de vouchere de vacanta acordate in conformitate cu OUG 46 din 30 iunie 2017. Cuantumul unui astfel de voucher este de 1.450 de lei pentru fiecare salariat.

Anuntul a fost facut in conditiile in care in ultima vreme aparusera tot mai multe zvorui legate de anularea acordarii unor astfel de tichete de vacanta destinate bugetarilor.

„Urmare a informatiilor aparute in spatiul public conform carora personalul incadrat in sectorul public, dar si in companiile in care statul este actionar unic sau majoritar nu va mai beneficia de voucherele de vacanta, facem urmatoarele precizari: in textul de lege dezbatut in Senat, se precizeaza clar, la art. 9 alin. (3) urmatoarele: ‘In anul 2018, institutiile si autoritatile publice prevazute la alin. (1) acorda o singura indemnizatie de vacanta sau o prima de vacanta, dupa caz, sub forma de vouchere, in conformitate cu prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/ 2009 privind acordarea voucherelor de vacanta, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr 94/ 2014, cu modificarile si completarile ulterioare’. Asadar, conform proiectului de lege aflat in dezbatere la Senat, tot personalul din sectorul public, dar si din companiile in care statul este actionar unic sau majoritar, va beneficia de vouchere de vacanta acordate in conformitate cu OUG nr. 46 din 30 iunie 2017, in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, precizeaza sursa citata.

Potrivit Ministerului Turismului, institutiile publice stabilesc unitatea emitenta a voucherelor de vacanta printr-o procedura de achizitie publica, aleasa in functie de valoarea totala a voucherelor de vacanta acordate salariatilor, conform legislatiei din domeniul achizitiilor publice.

Fiecare unitate emitenta incheie contracte cu operatorii economici cu activitate de turism din Romania, autorizati de Ministerul Turismului, care detin structuri de primire turistice clasificate si/ sau agentii de turism licentiate si care accepta vouchere de vacanta ca modalitate de plata.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.