Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu a demisionat la cererea premierului Ciolos

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 27, 2016 15:32

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu a demisionat la cererea premierului Ciolos

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a demisionat, miercuri, la cererea premierului Dacian Ciolos. Demisia s-a produs pe fondul scandalului de la Opera Nationala. Vlad Alexandrescu este al treilea ministrul care demisioneaza din Guvernul Ciolos, dupa ministrul Muncii si ministrul Fondurilor Europene.

Premierul Dacian Ciolos i-a cerut ministrului culturii, Vlad Alexandrescu, sa-si dea demisia, solicitarea venind in contextul scandalului de la Opera Nationala.

“Nu este o solicitare publica”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, dupa sedinta de miercuri. Corpul de control al premierului va fi saptamana viitoare la Opera, a precizat Suciu.

La Opera s-a declansat in urma cu circa trei saptamani un scandal ce a dus la schimbarea a trei directori, in sanul institutiei de cultura existand o falie intre regizorul Johan Kobborg si balerina Alina Cojocaru, pe de o parte, si alti angajati ce acuza “strainii” si discriminarea fata de acestia.

Este a treia demisie a unui membru al acestui executiv in ultimele doua saptamani dupa cea a ministrului fondurilor europene Aura Raducu – inlocuita cu Cristian Ghinea – si cea a ministrului muncii Ana Costea – inlocuita cu Dragos Pislaru.

Premierul Dacian Ciolos le-a transmis miercuri ministrilor ca dupa Sarbatorile Pascale se va trage o linie si se va analiza cum au decurs lucrurile de la instalarea Guvernului si pana acum.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.