Ministrul de Interne Nicolae Moga a demisionat, dupa sase zile de mandat

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 30, 2019 17:58

Ministrul de Interne Nicolae Moga a demisionat, dupa sase zile de mandat

Ministrul de Interne Nicolae Moga a anuntat, marti, ca demisioneaza, dupa sase zile de la depunerea juramantului. Decizia a fost luata dupa balbaielile in cazul crimelor de la Caracal.

„In urma unei discutii pe care am avut-o cu doamna ministru Dancila am decis sa ma retrag din fruntea MAI. Retragerea din aceasta demnitate trebuie vazuta ca un nou inceput pentru minister. ”, a declarat Nicolae Moga.

„Am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovatilor. Toate cercetarile vor continua. Am incredere in oamenii onesti din minister si le multumesc pentru colaborare. Ii multumesc doamnei prim-ministru pentru incredere. Trebuie ca astfel de evenimente sa nu mai fie posibile in viitor”, a declarat Nicolae Moga.

Nicolae Moga, a depus, miercuri, juramantul in functia de ministru al Afacerilor Interne. Acesta are, drept urmare, cel mai scurt mandat din istoria Ministerului.

Cine este Nicolae Moga

Nicolae Moga este senator PSD de Constanta, aflat la al treilea mandat si vicepresedinte al Biroului Permanent al Senatului Romaniei. Intre 1996-2000, a fost presedintele televiziunii Neptun Constanta.

Nicolae Moga a inceput munca in 1977, in pozitia de sef lot la Energomontaj Turceni, iar din 1980 a fost sef de brigada, coordonator lucrari de constructii montaj ecluzele Navodari si Cernavoda – Energomontaj Navodari. Intre 1986 si 1991, a fost director adjunct Management – Energomontaj CNE Cernavoda, sectorul Termocentrale Electrice, iar apoi a fost numit, intre 1991 si 1993, subprefect al judetului Constanta. De altfel, Nicolae Moga a mai detinut functia de subprefect al judetului Constanta si intre 2003-2004, potrivit Mediafax.

Timp de patru ani de zile, respectiv intre 1996 si 2000, Nicolae Moga a fost presedintele televiziunii Neptun Constanta, post infiintat de Radu Mazare si detinut de Gabriel Strutinsky, iar in 2008 a obtinut primul sau mandat de senator in Parlamentul Romaniei, fiind apoi numit vicepresedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala. In 2012, a mai obtinut un mandat de senator, iar acum se afla la al treilea.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.