Monica Macovei: Darius Valcov intareste fratia penalilor din PSD, trebuie sa plece prin demisie sau demitere

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 10, 2018 14:18

Monica Macovei: Darius Valcov intareste fratia penalilor din PSD, trebuie sa plece prin demisie sau demitere

COMUNICAT DE PRESA MONICA MACOVEI – Guvernul-marionetă nr. 3 al condamnatului Dragnea cimentează frăţia corupţilor şi penalilor şi îngroapă încrederea în România

Darius Vâlcov, condamnat la 8 ani în penitenciar, după judecarea fondului, întăreşte frăţia penalilor din PSD. Alături de ALDE, PSD se mândreşte la guvernare cu penali, plagiatori, agramaţi, mincinoşi şi incompetenţi. „Unde-s mulţi, puterea creşte” a devenit unde-s mulţi penali, puterea penalilor creşte!

Tocmai de asta, Vâlcov este „un om de o valoare rară” pentru condamnatul definitiv Dragnea, care conduce Guvernul şi îl menţine pe Vâlcov în Guvern.

Minciuna cu prezumţia de nevinovăţie în cazul funcţiilor politice şi publice este repetată de roboţii din grupul de crimă organizată aflat la putere. Prezumţia de nevinovăţie înseamnă că autorităţile judiciare nu au voie să declare public că X este vinovat până la o condamnare definitivă. Vâlcov, ca şi alţi anchetaţi penal sau condamnaţi nedefinitiv, se bucură din plin de prezumţia de nevinovăţie. Cine afirmă altceva minte.

Să trecem la adevăr: pentru orice guvernant sau om cu putere publică într-o ţară, cuvântul cheie este încrederea. Cum să ai încredere într-un om acuzat de corupţie şi spălare de bani, acuzaţii confirmate deja printr-o condamnare în fond? Frăţia penalilor sapă groapa încrederii în România.

Nici românii şi niciun guvern sau parlament din state democratice nu au încredere într-un guvern în care un individ trimis în judecată şi condamnat în fond pentru corupţie şi spălare de bani rămâne pe postul de consilier de stat, lucrând direct cu prim-ministrul.

Vâlcov trebuie să plece, prin demisie sau demitere. Vâlcov nu este ministru, astfel încât Dăncilă nu se poate ascunde în spatele unei aprobări politice a CEx al PSD pentru a-l demite, o poate face singură. Păstrarea lui Vâlcov în Guvern, condamnat în fond la 8 ani închisoare cu executare, este încă o dovadă că Dăncilă este un executant servil al ordinelor condamnatului Dragnea.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.