Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila va fi citita astazi in plen si votata sambata

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 2, 2019 14:24

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila va fi citita astazi in plen si votata sambata

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila va fi citita astazi in plenul Parlamentului (in jurul orei 15.00) si va fi votata sambata, incepand cu ora 11:00, au decis Birourile Permanente Reunite. Decizia a fost luata cu 13 voturi „pentru” date de parlamentarii PSD, dupa ce liberalii au parasit sala.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache (PSD) a spus ca in cazul in care sambata nu va fi cvorum, va fi stabilita o alta data pentru dezbaterea si votul motiunii de cenzura.

„Programul pe care Birourile Permanente Reunite l-au stabilit: Pentru astazi la ora 15:00 e citirea si sambata la ora 11:00 dezbaterea si votul. Ce a invocat domnul Ponta la iesire este ca daca nu va fi cvorum va urma un nou BPR care va stabili o alta data a motiunii. Cei 237 care au semnat inseamna ca au si citit ce au semnat. Au mai fost motiuni care au fost citite si duminica. Daca e o urgenta pentru a debarca acest guvern putem veni si sambata. Regulamentar se vine la trei zile de la prezentare. Regulamentar vine data de sambata. Inteleg ca este o urgenta sa fie debarcat acest guvern. Pentru noi este o urgenta sa aratam ca acesti 237 care au semnat nu vor vota. Noi ne bazam pe faptul ca noi vom veni la aceasta motiune de cenzura si nu vom vota”, a afirmat Florin Iordache, la finalul sedintei BPR.

El sustine ca cei patru parlamentari din PSD care au semnat motiunea de cenzura va trebui sa isi asume, iar parlamentarii PSD vor fi prezenti sambata, dar nu vot vota.

„Fiecare isi asuma. Fiecare coleg care a semnat are libertatea de a semna sau nu. Vom avea o discutie la nivel de partid. Noi trebuie sa fim prezenti, tocmai de a da un semnal”, a adaugat Iordache.

Opozitia a depus motiunea de cenzura marti, la Parlament, semnand pentru aceasta inclusiv parlamentari din PSD. Printre acestia se numara fostul deputat PSD Mihaita Gaina, fostul senator PSD Emanoil Savin, deputatul PSD Marius Bota si senatorul afiliat PSD Ioan Talpos, potrivit documentului depus la conducerea Legislativului.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.