NOILE LEGI ELECTORALE: Numar fix de parlamentari, pragul electoral se mentine la 5%

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 10, 2015 20:16

NOILE LEGI ELECTORALE: Numar fix de parlamentari, pragul electoral se mentine la 5%

NOILE LEGI ELECTORALE: Numarul parlamentarilor care vor fi alesi in viitoarea legislatura va fi  unul fix, dar mai mic decat cel din actuala legislatura, a decis, marti, Comisia parlamentara de elaborare a legilor electorale. Acelasi for a decis ca pragul electoral sa fie acelasi, respectiv de 5%.

Totodata, membrii comisiei au mai stabilit ca sistemul electoral sa fie acelasi pentru alegerile celor doua Camere.

Membrii Comisiei au mai cazut de acord si asupra duratei campaniei electorale, care va fi de 30 de zile, dar si asupra pragului electoral, care se va mentine la 5%.

HotWeek.ro iti recomanda si: CODUL ELECTORAL: Primarii vor fi alesi prin vot direct, intr-un singur tur de scrutin, consilierii locali si judeteni prin vot pe liste

In sedinta de marti s-a decis, de asemenea, ca membriiComisieisa se impartaintreisubcomisii care vor lucraseparat, astfel: o subcomisie se va ocupa de Legea partidelor si Legeafinantarii partidelor si a campaniilor, a doua subcomisie se va ocupa de Legea alegerilor locale, iar a treiase va ocupa de Legea alegerilor parlamentare.

Cele trei subcomisii au termen pana pe 1 martie pentru elaborarea proiectelor de modificare a legilorde care se ocupa, astfel incat intre 7 si 15 martie acestea sa fiedezbatute si votate in Comisia de Cod electoral, iar pana la finalul lunii martie proiectele sa plece la Senat pentru dezbatere si vot.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.