Noul presedinte al PSD Bucuresti este Gabriela Firea. Primarul Capitalei nu l-a iertat pe Liviu Dragnea

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 17, 2019 12:36

Noul presedinte al PSD Bucuresti este Gabriela Firea. Primarul Capitalei nu l-a iertat pe Liviu Dragnea

Au fost alegeri in PSD, luni seara, in cadrul carora primarul Capitalei, Gabriela Firea, a primit girul colegilor pentru a conduce organizatia Partidului Social Democrat Bucuresti. Gabriela Firea a fost singurul candidat pentru conducerea filialei social-democratilor din Capitala, iar in discursul sau nu a pierdut ocazia sa lanseze o serie de sageti la adresa fostului lider pesedist, Liviu Dragnea.

La nivel central, PSD va organiza alegeri pentru noua conducere la sfarsitul lunii februarie, in cadrul unui congres extraordinar. Partidul Social Democrat este condus in prezent de Marcel Ciolacu.  

Presedintele Camerei Deputatilor a preluat interimatul la sefia PSD dupa ce Viorica Dancila si-a dat demisia, imediat dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale.

Dupa sedinta organizata de PSD Bucuresti, Gabriela Firea a declarat: “In primul rand, ziua de astazi si momentul pe care l-am trait impreuna nu ar fi putut avea loc daca dupa zece amanari in patru ani actuala conducere a partidului nu ar fi acceptat sa organizam conferinta de alegeri la Bucuresti. Asta este din pacate situatia si tristul adevar. Atat eu, cat si colegii mei care iesisera din mandat, pentru ca termenul era depasit, a trebuit sa suportam umilinta de a ni se amana luna de luna, an de an, organizarea unei conferinte pentru a avea legitimitate”.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat in cadrul sedintei conducerii PSD Bucuresti ca o sustine pe Gabriela Firea si ca este cel mai bun candidat pentru Primaria Capitalei.Ea a continuat: „Ma bucur ca in acest moment la sediul central nu se mai urzesc planuri nefaste pentru Bucuresti”.

Gabriela Firea nu l-a iertat pe fostul lider PSD, Liviu Dragnea. ”Ce nu s-a putut in 4 ani de zile, iata ca s-a putut in doar 2 saptamani. Asta inseamna eficienta unui presedinte al PSD. Ma bucur si cred ca nu doar in acest domeniu se vede eficienta, a spus ea.

Firea a continuat atacul la fostul lider al partidului: „Pe vremea domnului Dragnea ne-am fi asteptat ca PSD sa respecte promisiunile la nivel national, dar mai ales la nivelul Capitalei (…) Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca intre mine si fostul presedinte au fost relatii reci, disensiuni. Probabil niste consilieri pe care ii consider consilieri otraviti ii spuneau ca se tem de ascensiunea mea in partid, de posibilitatea de a intra in cursa pentru prezidentiale. S-a dovedit ca nu aveau dreptate, eu sunt un om de echipa. Stiti ce s-a intamplat cu suspendarea mea, cu izolarea mea”.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.