Ora Pamantului este marcata pe 24 martie in toata lumea. Romanii, invitati si ei sa stinga lumina timp de o ora

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 19, 2018 16:24

Ora Pamantului este marcata pe 24 martie in toata lumea. Romanii, invitati si ei sa stinga lumina timp de o ora

Ora Pământului este marcata​ sâmbătă, 24 martie, de milioane de oameni din toata lumea, inclusiv românii fiind invitaţi să stingă lumina timp de o oră, la 20.30, într-un gest simbolic, menit să atragă atenţia asupra problemelor de mediu ale planetei. Ora Pământului (Earth Hour) este cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile. 

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Reprezentanţii organizaţiei World Wide Fund for Nature (WWF) îi încurajeajă pe tineri, de zece ani, să se alăture acestei mişcări.

„Pentru a zecea oară consecutiv în România, WWF încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, pe 24 martie, la ora locală 20.30. Începând cu acest an, evenimentul pune un accent și mai mare pe implicarea activă a tinerilor în construirea unui viitor în armonie cu natura”, se arată în comunicatul WWF România.

Earth Hour (Ora Pământului) a pornit în 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu, pentru a arăta că doresc mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

„Tot ce facem în prezent nu este de ajuns, având în vedere starea actuală de degradare a Planetei. Biodiversitatea și atenuarea efectelor schimbărilor climatice sunt condiții esențiale dezvoltării umane, succesului civilizației noastre. Este timpul să luam în serios relația noastră cu natura și să facem mai multe eforturi pentru a menține această relație. Este timpul să ascultăm mesajul Naturii. Noi suntem cei care avem puterea de a crea o lume mai bună sau de a epuiza planeta. Ora Pământului este momentul în care ne angajăm că vom începe să acționăm, mai mulți, mai responsabili, pentru protejarea Pamântului. Pentru că nu există o altă planetă pe care să plecăm”, spune Dr. Orieta Hulea, Director WWF România.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.