Pacientii externati din spitale vor fi intrebati prin SMS despre calitatea actului medical si interactiunea cu medicii si asistentii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 11, 2016 16:58

Pacientii externati din spitale vor fi intrebati prin SMS despre calitatea actului medical si interactiunea cu medicii si asistentii

Jumatate dintre pacientii externati din spitale vor fi intrebati prin SMS despre calitatea actului medical, posibile acte de coruptie, interactiunea cu cadrele medicale, dar si despre curatenia din spital. Incepand de saptamana viitoare, Ministerul Sanatatii introduce acest nou mecanism de masurare a satisfactiei, care se va realiza prin SMS si formular web. 

Astfel, vor fi contactati anual aproximativ jumatate dintre pacientii care se externeaza din spitale. Se estimeaza ca se vor trimite 5.400.000 de SMS-uri in toate retelele nationale.

Un esantion relevant de pacienti selectati aleatoriu la nivelul fiecarui spital din Romania va fi contactat automat printr-un SMS care va contine un set de intrebari simple referitoare la: – calitatea servicilor medicale; – curatenia din spital; – interactiunea cu personalul medical; – eventuale cazuri de coruptie.

Raspunsul pacientilor va fi anonimizat si apoi inregistrat intr-un sistem informatic dezvoltat gratuit pentru Ministerul Sanatatii de catre Serviciul pentru Telecomunicatii Speciale. SMS-ul de raspuns va fi gratuit pentru pacienti.

Situatia rezultata din centralizarea datelor si analiza acestora va fi publicata trimestrial pe site-ul transparenta.ms.ro, administrat de Ministerului Sanatatii si dezvoltat de GovITHub.

“In acest moment, masurarea satisfactiei pacientilor se bazeaza pe formulare tiparite care sunt completate de pacienti in timpul internarii, iar apoi introduse intr-un sistem centralizat de catre angajatii spitalului. Aceasta metodologie distorsioneaza rezultatele si nu ofera o situatie reala a experientei pacientului in spital”, mai arata MS.

Vezi si: Se modifica ordinul privind timpul de munca si efectuarea garzilor pentru medici

Ancheta privind acuzatii de mituire a unor medici romani pentru a prescrie medicamentul Copaxone

Schimbari majore anuntate de Ministerul Sanatatii in concursul pentru managerii de spitale

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.