Partidul lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie se pune pe picioare

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 11, 2015 14:17

Partidul lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie se pune pe picioare

Mircea Geoana si Marian Vanghelie, exclusi din PSD la sfarsitul anului trecut, sunt gata sa puna pe picioare un nou partid, care nu s-ar opune unei motiuni de cenzura. Geoana si Vanghelie ar fi discutat deja cu parlamentari de la toate partidele, dar mai ales cu fosti colegi din PSD care nu sunt tocmai multimiti de actuala conducere asigurata de Victor Ponta si Liviu Dragnea. Conform lui Geoana si lui Vanghelie, circa 50 de parlamentari ar urma sa treaca la partidul pe care il vor forma, acest lucru urmand a se concretiza chiar pana la debutul sesiunii parlamentare. Noul partid ar urma sa se lanseze la apa pana la sfarsitul lunii ianuarie.

Mircea Geoana ar fi presedintele noului partid si este sustinut de primarul Sectorului Cinci. De altfel, Marian Vanghelie ar urma sa detina functia de presedinte executiv in noua formatiune. Cu sustinerea Partidului Conservator, a UNPR si a minoritatilor, guvernul are acum o majoritate de aproximativ 50 de voturi. Mircea Geoana si Marian Vaghelie nu au stabilit inca un nume pentru formatiunea lor. Dar sa le luam pe rand.

“Sunt 50 – 60 de senatori si deputati care ni se vor alatura pana la inceputul sesiunii parlamentare”, spun cei doi, convinsi ca formatiunea lor va fi gata pana la sfarsitul acestei luni.

HotWeek.ro iti recomanda si: Care sunt partidele care detin portofolii in actualul Guvern

La o luna de la excluderea sa din PSD, Mircea Geoana negociaza cu senatori si deputati de la PSD, dar si de la Partidul Poporului, de la formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu si de la Partidul Conservator formarea unui nou grup parlamentar. Fostul lider social-democrat sustine ca pana la sfarsitul lunii va infiinta un nou partid politic.

“Eliminarea mea absolut brutala si fara justificare ma va face sa ies la pensie din politica. Am obligatia sa dau stangii romanesti un nou inceput”, a spus Mircea Geoana.

Fara sa fi avut discutii cu liderii PNL sau PDL, Geoana sustine ca grupul format in jurul sau ar putea vota si o motiune de cenzura impotriva cabinetului Ponta.

HOTWEEK.RO ITI RECOMANDA SI: CODRIN SCUTARU, DESPRE POLITICA CERUTA DE ROMANI LA ALEGERILE DIN 16 NOIEMBRIE

“Daca va exista sansa unui proiect politic major in care un guvern de mare coalitie intre noul PSD si noul PNL, atunci voi spune da”, a spus Geoana.

Mircea Geoana ar fi presedintele noului partid si este sustinut de primarul Sectorului Cinci. De altfel, Marian Vanghelie ar urma sa detina functia de presedinte executiv in noua formatiune.

“Am inceput discutii cu oameni nu doar din PSD, PC, UNPR, PLR, cu oameni care nu au probleme juridice. Sunt sigur ca vor veni intre 50 si 60 de parlamentari”, a spus Marian Vanghelie.

Cu sustinerea Partidului Conservator, a UNPR si a minoritatilor, guvernul are acum o majoritate de aproximativ 50 de voturi. Mircea Geoana si Marian Vaghelie nu au stabilit inca un nume pentru formatiunea lor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.