PATRIA MEA ESTI TU, EP. 27, 16 DECEMBRIE 2019. Cevdet si Azize isi regasesc copilul pierdut

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 16, 2019 23:59

PATRIA MEA ESTI TU, EP. 27, 16 DECEMBRIE 2019. Cevdet si Azize isi regasesc copilul pierdut

PATRIA MEA ESTI TU, EP. 27, 16 DECEMBRIE 2019. Kanal D a difuzat luni, 16 decembrie, un nou episod din indragitul serial turcesc “Patria mea esti tu”. In acest episod am vazut cum Azize si Cevdet au trecut prin momente emotionante atunci cand si-au recuperat bebelusul pierdut, pe Mehmet. Niciunuia nu le vine sa creada ca l-au regasit pe copil si considera ca este o minune de la Dumnezeu. 

PATRIA MEA ESTI TU, EP. 27, 16 DECEMBRIE 2019. Grecia a castigat batalia cu armata turca, iar Filipos, comandantul grecilor, nu pierde prilejul sa sarbatoreasca momentul. Cevdet este vizibil afectat de infrangerea suferita de poporul turc.

“Patria asteapta o mana care sa elibereze comorile. Duce dorul libertatii cu un prunc in brate si asteapta multe campanii militare impotriva dusmanului. Astazi, patria nu este mama, ci copilul nostru.”, scrie Halit Ikbal in insemnarile sale.

PATRIA MEA ESTI TU, EP. 27, 16 DECEMBRIE 2019. Leon o surprinde pe Hilal scriindu-si insemnarile. Se vede treaba ca Halit Ikbal si-a facut treaba, i-a spus Leon cu zambetul pe buze. Hilal ii cere ajutorul sa tipareasca scrierile. Leon ii promite ca vor lupta uniti si o imbratiseaza.

Azize ii spune lui Cevdet ca l-a gasit pe Mehmet si incepe sa planga de fericire in bratele lui. I-l pune in brate si Cevdet se topeste de fericire. Incepe si el sa planga de bucurie ca si-a regasit pruncul.

“Mehmet, puiul meu! Slava Tie, Doamne”, exclama el. “Esti sigura, Azize? Sigur e el?”, intreaba apoi, neincrezator. Azize ii arata pata rosie de la mana, semn din nastere.

PATRIA MEA ESTI TU, EP. 27, 16 DECEMBRIE 2019. Pe Mehmet il salvase Spiro, un soldat aflat la locul in care se intamplase tragedia cu Azize. O femeie cazuze peste el pe malul marii, iar Spiro il salvase. Datorita lui, Mehmet traia. “Sa-l binecuvanteze Dumnezeu de-o mie de ori”, a spus Azize.

Cevdet o trimite pe Azize acasa cu baiatul. Ii spune ca vor sta cu totii in Izmir de-acum. “O sa-i fac sa plateasca pe el si pe oamenii lui”, spune Cevdet suparat pentru batalia pierduta.

Se anunta vizita lui Mustafa Kemal, insa siguranta sa este tot mai greu de realizat. Cevdet se ocupa de acest aspect. Intre timp, Cevdet are o intalire cu Caucazianul. “Nu m-am gandit c-o sa raman atat de singur, colonele”, ii spune Caucazianul. Apoi ii vorbeste despre vorbele intelepte ale “suratei Ayse”.

“Nu mai e cale de intoarcere”, continua el. Vrea drept de trecere ca sa se refugieze la greci. Vrea sa treaca singur, nu cu oamenii sai. Cevdet ii spune ca il ajuta daca trece singur. Il pune sa-i scrie o scrisoare lui Filipos. Apoi, Caucazianul ii spune lui Seher ca nimeni nu il intelege ca ea.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.