Patru banci din Romania sunt pe punctul de a fi vandute. Banca Transilvania este un posibil cumparator

Delia Ion
By Delia Ion mai 31, 2017 11:22

Patru banci din Romania sunt pe punctul de a fi vandute. Banca Transilvania este un posibil cumparator

Piata bancara din Romania ar putea inregistra schimbari spectaculoase in perioada urmatoare. Au aparut numeroase informatii care dau ca sigura disparita a patru banci, ele urmand sa fie achizitionate de ale institutii de profil dornice s=si mareasca cota de piata. Este vorba despre Banc Post, Banca Romaneasca, Marfin Mabnk si Veneto Banca insa sunt zvoruri ca si Piraeus Bank ar putea fi inghitita de o alta banca dupa ce banca mama din Grecia va lua o decizie in privinta diviziei din Romania.

Cel mai importanta banca interesata sa faca achizitii in acest moment este Banca Transilvania care a pus deja ochii pe Banca Romaneasca, scopul final fiind depasirea BCR-ului in lupta pentru suprematia pe piata bancara din Romania.

La fel de interesate de expansiune sunt insa si OTP Bank, Garanti Bank si Intesa San Paolo care vor sa faca si ele pasul catre elita jucatorilor importanti de profil.

Banca Romaneasca a fost pus ala vanzare inca din luna decembrie 2016 si interesate au fost Banca Transilvania si OTP Bank. Negocierile sunt spre final si par a duce catre un succes la Bancii Transilvania care ar ajunge astfel al 15%, aproape de cele 16,5% cota de piata a lui BCR.

Bancpost s-a anuntat a fi de vanzare, dar HSBC nu pare a fi gasit deocamdata un cumparator pe masura. Cota de piata a Bancpost este de circa 3%, ceea ce ar propulsa puternic cumpartorul in top 10 bancar, sustine sursa citata.

Banca Transilvania (cu o cota de piata actuala de 13,2%) ar depasi BCR cu o astfel de achizitie, iar OTP Bank (2,2% in prezent) ar ajunge la 5,2%, depasind acel prag confortabil ravnit de majoritatea bancilor care vor sa ramana pe piata bancara ca banci universale.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.