Peste 388.000 de romani au votat in diaspora, cea mai mare prezenta la vot s-a inregistrat in Marea Britanie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 10, 2019 12:39

Peste 388.000 de romani au votat in diaspora, cea mai mare prezenta la vot s-a inregistrat in Marea Britanie

Votarea in strainatate a inceput in noaptea de joi spre vineri, in Noua Zeelanda si Australia, si se va incheia, luni, la ora 7.00, odata cu inchiderea sectiilor de votare de pe coasta de vest a SUA. Peste 388.000 de romani au votat in primele doua zile, la sectiile din strainatate si prin corespondenta. 

UPDATE 12.30: 388.000 de alegatori s-au prezentat la urne in total pana la aceasta ora. Sectiile cu cea mai mare prezenta la vot sunt in Marea Britanie, la Londra Edgware, in Chisinau si in Londra / Stratford. 

Participarea cea mai numeroasa s-a inregistrat in Marea Britanie, Italia si Spania, potrivit paginii oficiale “prezenta.bec.ro”, care ofera informatii in timp real.

La alegerile prezidentiale din acest an, este pentru prima data cand romanii din diaspora au la dispozitie trei zile pentru a vota.

In toata lumea au fost organizate 835 de sectii de votare, de trei ori mai multe decat la alegerile de acum cinci ani. Pe teritoriul Romaniei, se va vota duminica, intre orele 7:00 dimineata si 21:00 seara.

Votarea se poate prelungi pana la ora 23:59, daca la momentul inchiderii urnelor se afla alegatori la sectia de votare sau la rand, in afara sediului sectiei.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.