PIETE FINANCIARE POST BREXIT. Lira s-a prabusit la cel mai slab nivel din ultimii 31 de ani. Bitcoin este pe crestere

Bogdan
By Bogdan iunie 24, 2016 11:47

PIETE FINANCIARE POST BREXIT. Lira s-a prabusit la cel mai slab nivel din ultimii 31 de ani. Bitcoin este pe crestere

PIETE FINANCIARE POST BREXIT. Apar primele reactii pe pietele financiare dupa ce britanicii au decis sa iasa din Uniunea Europeana. Lira s-a prabusit si a ajuns la cel mai slab nivel din ultimii 31 de ani in raport cu dolarul, iar companiile britanice inregistreaza deja pierderi de 150 de miliarde de euro. 

Specialistii BNR considera ca Romania va suferi mai putin din punct de vedere economic si financiar dupa decizia britanicilor de Brexit.

Vineri, o lira se tranzactioneaza cu 1,34 de dolari, fiind inregistrata cea mai mare scadere a acestei monede intr-o singura zi de tranzactionare.

Banca Angliei si-a chemat de urgenta toti angajatii la birouri dupa ce planurile de urgenta au fost activate, noteaza Digi 24 citand agentiile de presa internationale. Indicele principal al Bursei de la Londra, care include multe din cele mai mari companii din Marea Britanie, a pierdut aproape 9% din valoare, adica 150 de miliarde de lire. In schimb, Bitcoin este pe crestere.

Iti recomandam si: Cristian Tudor Popescu despre Brexit: Miserupism si egoism national. Un pas spre Europa imperialismului rusesc!

David Cameron si-a anuntat demisia, dupa Brexit: Regatul Unit este puternic. Ne pregatim sa negociem cu UE

Marea Britanie iese din UE. Cum va afecta Romania iesirea Regatului Unit din UE

Asia resimte si ea efectele votului din Marea Britanie, mai informeaza Digi 24. Principalele burse au deschis în scădere. La Tokyo, tranzacţiile au fost oprite automat timp de 10 minute pentru a preveni o scădere bruscă. Indexul principal Nikkei a pierdut peste 7 la sută în primele ore de tranzacţionare.

Ministrul japonez de Finanţe a spus că este foarte îngrijorat de soarta economiei mondiale, după ce şi yenul s-a prăbuşit în raport cu dolarul şi cu lira sterlină.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.