Pilonul II de pensii nu se va nationaliza si nici nu se va desfiinta, da asigurari Guvernul

Delia Ion
By Delia Ion iulie 12, 2017 11:11

Pilonul II de pensii nu se va nationaliza si nici nu se va desfiinta, da asigurari Guvernul

Premierul Mihai Tudose a declarat. marti, ca Pilonul II de pensii nu se va nationaliza, precizand ca ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a cerut date cu privire la acesta “doar ca informare”. Amintim ca ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca a cerut ASF date despre Pilonul II de pensie, pentru a vedea modul de calcul si daca “pensie calculata va fi simililara cu ce ofera statul”.

Intrebat ce il preocupa in legatura cu Pilonul II de pensii, seful Executivului a raspuns: “Eu nu am cerut nicio analiza la nicio informare de calcul. (…) A cerut-o doamna ministru Vasilescu. (…) Domnia sa ne-a explicat ca vrea sa vada cum se cheltuie si cum se intretin sau ce costuri au acei bani din Pilonul II. Doar ca informare”.

Totodata, premierul a precizat ca nu va fi vorba despre nationalizarea Pilonului II de pensii.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat duminică seară, că a cerut ASF date despre Pilonul II de pensie, pentru a vedea modul de calcul şi dacă “pensie calculată va fi simililară cu ce oferă statul”, precizând că nu e vorba despre de naţionalizare sau desfiinţare.

“Am cerut ASF-ului date despre pilonul II de pensii, nu aş vrea să se sperie absolut nimeni, nu este vorba nici despre naţionalizare, nici de desfiinţare dar vrem să ştim şi acolo care a fost formula de calcul şi vrem să face o comparaţie cu cei care au cotizat practic cu aceeaşi sumă la sistemul de stat şi cu aceeaşi sumă la Pilonul II de pensie, să vedem dacă pensia care le este calculată va fi similară cu ceea ce oferă statul”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la România Tv.

Citeste si: Pilonul II de pensii se desfiinteaza. Ce se intampla cu banii celor care au cotizat si de cand se aplica masura 

Dragnea a catalogat desfiintarea Pilonului II de pensii drept „o prostie”, desi masura a fost anuntata de ministrul propus al PSD

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.