Pisicile miauna doar pentru a fi auzite de oameni nu si de semenele lor

Delia Ion
By Delia Ion aprilie 9, 2018 19:53

Pisicile miauna doar pentru a fi auzite de oameni nu si de semenele lor

Oamenii sunt tentati sa creada ca pisicile comunica intre ele prin mieunat, asa cum ei dialogheaza prin cuvinte. Adevarul este insa ca pisicile miauna doar pentru a fi auzite de oameni si pentru a le transmite anumite nevoi de-ale lor.

Exceptiile de la aceasta regula sunt sunetele pe care le scot pisicile atunci cand au de transat o anumita disputa cu semenele lor, in acest caz superioritatea urmand sa fie stabilita nu numai prin agresivitate fizica ci si prin miorlait, marait sau scuipat.

Acestea sunt insa doar cazuri izolate caci, in majoritatea timpului, pisicile adulte se evita unele pe altele, fiind animale solitare, si miauna doar pentru a-i impresiona pe oameni caci aceste mici feline invata repede ca stapanii lor sunt impresionati cand aud sunetele mieroase pe care le scot ele.

Atunci cand pisicile sunt pui, miauna la mamele lor. Acele zgomote sunt facute pentru o varietate de motive, fie ca le este foame, le este frig, s-au pierdut sau diferite alte motive in care puii cer ajutorul celor mari. Dar pe masura ce cresc, pisicile nu mai „vorbesc” intre ele.

Ca adulti, pisicile miauna doar la oameni. Motivul este probabil evident: de a obtine ce vor, fie ca este vorba despre mancare, o usa deschisa (sunt sanse mari sa ramana in fata usii deschise) sau mangaieri. Oricum, mieunaturile sunt „proiectate” special pentru a-ti topi inima.

Pisicile variaza in masura in care miauna, dar chiar si cele mai vorbarete pisici sunt bine, neavand o problema de sanatate. Dar exista totusi situatii in care poate exista cazul nefericit in care o pisica se simte rau. Daca pisica va mieuna mai mult decat de obicei, atunci este recomandabila o vizita la veterinar.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.