Planul B privind Brexit al premierului May va fi dezbatut de Parlamentul din Marea Britanie pe 29 ianuarie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 17, 2019 13:50

Planul B privind Brexit al premierului May va fi dezbatut de Parlamentul din Marea Britanie pe 29 ianuarie

Planul B privind Brexitul al premierului Theresa May va fi dezbatut de Parlamentul din Marea Britanie pe 29 ianuarie. Asta dupa ce Camera Comunelor a respins, marti, proiectul de acord Brexit negociat de premierul britanic cu Uniunea Europeana, relateaza Reuters.

Noul plan B vine in contextul in care premierul Theresa May si cabinetul sau a reusit sa supravietuiasca motiunii de cenzura.

Anuntul a fost facut joi de liderul Camerei Comunelor, Andrea Leadsom in Parlament.

Theresa May a spus miercuri, imediat dupa ce a castigat votul de incredere, ca vrea sa inceapa in aceasta seara discutiile cu liderii partidelor de opozitie pentru un plan alternativ de Brexit.

Potrivit procedurii, dupa ce motiunea depusa de laburistul Jeremy Corbyn a picat, Theresa May are la dispozitie cinci zile, pana luni, pentru a prezenta un “plan B”.

Dupa votul pe motiunea de cenzura, premierul Theresa May a indemnat parlamentarii de la Londra sa “lase deoparte interesul propriu” si sa “conlucreze in mod constructiv” la gasirea unei cai de realizare a procesului de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Iti recomandam si: Motiunea de cenzura impotriva premierului Theresa May, respinsa la limita. Ce variante are Marea Britanie

Vicepresedinte al grupului conservatorilor britanici din PE: Marea Britanie va propune un nou acord de iesire din Uniunea Europeana. La asta lucreaza premierul acum

Presedintele Iohannis a transmis un mesaj romanilor din Marea Britanie, al caror viitor in aceasta tara este incert

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.