Premierul Theresa May incepe un turneu de o zi in Marea Britanie pentru a marca Ziua Brexit

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 29, 2018 12:51

Premierul Theresa May incepe un turneu de o zi in Marea Britanie pentru a marca Ziua Brexit

BREXIT DAY – Premierul Theresa May va incepe un turneu de o zi in Marea Britanie pentru a marca Ziua Brexit, cu 1 an inainte de activarea articolului 50 privind iesirea din Uniunea Europeana (UE). Mesajul premierului britanic va incerca sa restabileasca unitatea in randul britanicilor si va ajunge la toate cele patru natiuni ale Regatului Unit, relateaza RoNews.co.uk.  

Theresa May s-a angajat sa mentina Marea Britanie “puternica si unita” inainte si dupa activarea Brexit, iar pentru asta va vizita Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord.

Au mai ramas doar cateva luni pentru a ajunge la o intelegere privind viitorul relatiei dintre UK si UE. In tot acest timp, fostul prim-ministru Tony Blair considera ca “este mai probabil decat in urma cu cateva luni” ca Brexit-ul sa fie oprit.

La 29 martie 2019, Regatul Unit va parasi oficial UE si urmeaza sa intre intr-o perioada de tranzitie de 21 de luni in care se continua o mare parte a masurilor actuale, inainte ca relatia cu UE sa se incheie definitiv.

Negocierile formale au inceput intre cele doua parti in iunie anul trecut si in prezent s-a ajuns la un acord cu privire la un “proiect de lege privind divortul UE”, insa chestiunea cruciala a modului in care vor fi negociati termenii divortului pe termen lung nu a fost inca rezolvata.

Intr-o anumita etapa – cel mai probabil in luna octombrie – premierul Theresa May va prezenta Parlamentului britanic o schita a acordului Brexit.

Primul-ministru Theresa May va incepe, joi, un turneu de o zi in Marea Britanie pentru a marca “Ziua Brexit” – cu un an inainte de activarea articolul 50. 

“Pana cand Marea Britanie va parasi UE si va incepe sa-si traseze un nou curs in lume, ma voi intalni cu oamenii si ii voi asculta pentru a afla ce inseamna Brexit-ul pentru ei. Sunt hotarata ca, pe masura ce parasim UE, in anii urmatori sa consolidam legaturile care ne unesc, pentru ca uniunea noastra este cea mai de succes din lume”, spune ea.

Prima vizita a Theresei May va fi la o fabrica de textile din Ayrshire, apoi va merge la Newcastle, apoi vizita va continua in Irlanda de Nord, in Tara Galilor, vizita urmand a se incheia in vestul Londrei.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.