Presedintele Frantei saluta munca lui Iohannis in lupta anticoruptie: Saluta munca presedintelui roman, care nu isi lasa tara din mana

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu aprilie 16, 2018 12:23

Presedintele Frantei saluta munca lui Iohannis in lupta anticoruptie: Saluta munca presedintelui roman, care nu isi lasa tara din mana

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, saluta munca presedintelui Klaus Iohannis in lupta anticoruptie, pe care il apreciaza pentru ca “nu isi lasa tara din mana”. Intr-un interviu acordat de Emmanuel Macron cu ocazia implinirii unui an de mandat, acesta a facut referire si la justitia din Romania si la atacurile politice care ameninta justitia din Romania.

Emmanuel Macron l-a laudat pe Klaus Iohannis, care nu isi lasa tara sa ajunga in situatia in care se afla Polonia si Ungaria si a recunoscut, totodata, ca in toata Europa sunt in crestere tendintele populiste si cele pe care el le numeste iliberale.

Moderator: Cum puteţi refonda Europa cu foste ţări comuniste, care se opun primirii refugiaţilor, a străinilor, Europa lui Viktor Orban şi a discursurilor lui, care amintesc de perioada de dinainte de război?

Emmanuel Macron: Iau Europa aşa cum e. Putem să o plângem. O plâng şi eu, ca şi dumneavoastră. Nu împărtăşesc nimic din valorile lui. Dar este acolo, este ales.

Moderator: Nu este singurul care împărtăşeşte…

Emmanuel Macron: În Europa se ridică aşa numitele democraţii iliberale. Eu văd în Europa democraţii în care oamenii au obosit. Li se spune că nu pot exista reforme, rămân ataşati de lucruri. Democraţii care se obişnuiesc cu slăbiciunea, cu nedreptatea şi inegalităţile, cu furia. Acestea fac să crească populismul care le denunţă moral, dar care nu atacă cauzele. Şi de celalaltă parte sunt democraţiile iliberale, care spun: „Oamenii aceia sunt slabi, hai să nu mai respectăm democraţia, să scăpăm de independenţa magistraţilor”. Polonia, Ungaria, unii în România – şi salut acum munca preşedintelui român care nu îşi lasă ţara din mână… Aceste tendinţe sunt în urcare peste tot în Europa.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.