PRM vrea sa-l agate pe Ilie NASTASE la europarlamentare. Vadim, scos pe tusa

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 18, 2014 07:58

PRM vrea sa-l agate pe Ilie NASTASE la europarlamentare. Vadim, scos pe tusa

PRM cauta nume sonore pe care sa le arunce in cursa pentru Parlamentul European. Unul dintre ele este cel al tenismenului Ilie NASTASE, despre care liderul PRM, Gheorghe Funar, a declarat ca va candida la euroalegerile din luna mai. Nu este sigur, fostul sportiv declarand ca nu s-a decis inca daca sa intre in politica, insa conducerea partidului este sigura ca acesta va figura pe listele PRM la europarlamentare.

Funar a declarat, intr-un interviu pentru ziare.com, ca Ilie Nastase este aproape de a candida la alegerile europarlamentare, de pe prima pozitie a listei partidulu, precizand ca acesta “a dat lectii de patriotism” si ca le va prezenta eurodeputatilor situatia etnicilor maghiari din Romania.

De asemenea, Gheorghe Funar a explicat care este situatia lui Corneliu Vadim Tudor fata de PRM si cum va decide acest lucru posibila candidatura a fostului tenismen pentru Parlamentul European.

HotWeek iti recomanda si: Oficial e razboi pe scena politica! Vezi cine sunt adversarii

“Pe mine m-a impresionat in mod deosebit de placut Ilie Nastase intr-o emisiune grozava, el a dat lectii de patriotism la poporul roman si mai ales la cei care si-au pierdut coloana vertebrala in ultimii 25 de ani si mai ales demnitatea de a fi romani. Ilie Nastase, de doua-trei ori, cel putin, a afirmat repetat ca asteapta propunerea unui partid si va candida pe lista partidului care ii ofera sansa sa ajunga in Parlamentul European. Acolo vrea sa le prezinte eurodeputatilor care este situatia reala a etnicilor unguri din Romania, care este politica parsiva a Ungariei si a eurodeputatului Tokes”, a spus Funar.

Liderul PRM a mai precizat ca partidul a depus la BEC toate inscrierile facute in cursul saptamanii trecute, in registrul partidelor politice, unde Vadim a fost radiat cu data de 20 iulie 2013.

“Dupa emisiune, am discutat cu el, si-a manifestat bucuria de a candida pe lista noastra. Am discutat si azi (luni – n.red.) cu Ilie Nastaste pe tema aceasta. Noi asteptam sa se clarifice, la Biroul Electoral Central, in sedinta de maine (marti – n.red.), cu pretentiile cetateanului Corneliu Vadim Tudor, care in calitate de persoana fizica vrea sa candideze sau sa faca liste pentru zisi si candidati ai PRM. Noi am depus la BEC toate inscrierile facute in cursul saptamanii trecute, in registrul partidelor politice, unde Vadim a fost radiat cu data de 20 iulie 2013. Asteptam decizia de maine (marti, n.red.) a BEC si apoi, dupa aceasta decizie, eu comunic si il asteptam (pe Ilie Nastase – n.red.) sa-si intocmeasca dosarul de candidat. Mi-a promis ca, daca totul este clarificat si poate candida fara niciun fel de probleme, isi intocmeste dosarul in zilele urmatoare”, a mai precizat liderul PRM.

Acesta a mai spus ca e posibil ca marti Ilie Nastase sa-si intocmeasca dosarul. “Eu am sa-l propun sa fie port-drapelul. Avem candidati foarte valorosi, va fi dificil de ales. El merita, prin tot ce a facut pentru neam si tara, in viata de mare sportiv. (…) Ilie Nastase este un bun roman, un mare patriot, un sportiv care ne-a facut cinste ani de zile si ne-a umplut inimile de bucurie, de mandrie. A spus ca va vorbi in Parlament despre situatia etnicilor maghiari, dupa care poate renunta la functia de europarlamentar”, a mai declarat Funar.

Intrebat care este situatia lui Corneliu Vadim Tudor, vizavi de PRM, Funar a explicat ca acesta “este un simplu cetatean, nu mai este membru al PRM din 27 iulie 2013 si nu mai este presedinte al partidului cu data de 20 iulie 2013”.

Despre posibilitatea ca Vadim Tudor sa candideze la europarlamentare, Funar a precizat: “Poate, ca independent, sa incerce. Nu stiu daca reuseste sa stranga 100.000 de semnaturi. Nu cred sa reuseasca lucrul acesta. Pe lista PRM n-are nicio sansa. El nici nu este membru de partid. El intai trebuie sa mearga in Bucuresti, la organizatie de sector, sa faca cerere de primire in partid. Daca este acceptata cererea respectiva, atunci putem discuta, dar pentru alegerile de acum nu are nicio sansa. Pentru cele de peste cinci ani, ramane de vazut”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.